Et tysk liv

Dokumentar teater

Producent: Det Kongelige Teater.
Medvirkende: Kirsten Olesen.
Instruktør: Liv Helm.
Hjemmeside: www.kglteater.dk
Fotograf: Klaus Vedfelt.
Scenografi og Lysdesign: Mårten K. Axelsson.
Forfatter Christopher Hampton.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. Hun var 102 år, da hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Joseph Goebbels.

Et tysk liv handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under nazismen, og den kollektive skyld, der fulgte efter. Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, hvordan hun blev sekretær i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Hendes hukommelse sættes på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller, slår den kollektive fortrængning revner, men hun nægter dog at påtage sig en skyld.

I mødet med fortiden vil man uvægerligt stille sig selv spørgsmålet: ” Hvordan ville jeg have reageret?”

Med erindringen om den fantastiske oplevelse forestillingen Adressaten ubekendt gav os sidste år, kan man næsten ikke vente med at se Et tysk liv.

Christopher Hampton har skrevet stykket baseret på interviews udført af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer.

Opføres på Rønne Theater.
22 Fredag den 9. april 2021 kl: 19.30
Varighed: 1 time og 40 minutter uden pause.
Prisgruppe: 2

Kørestolbrugere
Pga. beredskabsreglerne kan kørestolsbrugere ikke købe billetter online.
Kørestolsbrugere skal derfor bestille billetterne på mail.
Mailen skal indeholde navn, adresse, postnummer, postdistrikt, telefonnummer, samtlige ønskede forestillinger, og hvor mange billetter, der ønskes til hver forestilling.
Bestil her
Billetter og faktura bliver fremsendt på mail.

Vejledning til bookning online. Tryk her

 

 

 

  • Date: 04/08/2021
  • Categories: De næste forestillinger