Et tysk liv

Dokumentar teater

Forholdsregler af hensyn til corona
Teaterforeningen Bornholm arbejder hele tiden på at leve op til de til enhver tid gældende restriktioner og krav fra myndighederne for at forebygge smitte med Corona.

For at imødekomme afstandskravene og udnytte Rønne Theater optimalt vil alle reserverede billetter derfor som hovedregel blive annulleret.
Nye billetter og information om de aktuelle forholdsregler vil blive udsendt ca. 14 dage før forestillingen via mail. I bedes printe de nye billetter ud, hvis muligt.
De gamle billetter er ikke længere gældende.

De nye billetter vil ligge så tæt på de gamle pladser som muligt og i de grupper, som man har bestilt, således at man sidder sammen.

Hvis vi ikke har en mailadresse vil man blive kontaktet telefonisk (SMS eller opkald)
Læs de generelle Corona forholdsregler. Tryk her.

Producent: Det Kongelige Teater.
Medvirkende: Kirsten Olesen.
Instruktør: Liv Helm.
Hjemmeside: www.kglteater.dk
Fotograf: Klaus Vedfelt.
Scenografi og Lysdesign: Mårten K. Axelsson.
Forfatter Christopher Hampton.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. Hun var 102 år, da hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Joseph Goebbels.

Et tysk liv handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under nazismen, og den kollektive skyld, der fulgte efter. Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, hvordan hun blev sekretær i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Hendes hukommelse sættes på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller, slår den kollektive fortrængning revner, men hun nægter dog at påtage sig en skyld.

I mødet med fortiden vil man uvægerligt stille sig selv spørgsmålet: ” Hvordan ville jeg have reageret?”

Med erindringen om den fantastiske oplevelse forestillingen Adressaten ubekendt gav os sidste år, kan man næsten ikke vente med at se Et tysk liv.

Christopher Hampton har skrevet stykket baseret på interviews udført af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer.

Forestillingsomtale:

Se Kirsten Olesen fortæller om baggrunden for stykket. Tryk her

Pomsel gav sit vidnesbyrd, som et af de sidste vidner i nazismens inderkreds.
Instruktør på Et tysk liv, Liv Helm, fortæller i et interview om konsekvenserne af, at den direkte forbindelse til holocaust kappes over, når de sidste vidner til Anden Verdenskrig forsvinder. Se interviewet her

Opføres på Rønne Theater.
22 Fredag den 9. april 2021 kl: 19.30
Varighed: 1 time og 40 minutter uden pause.
Prisgruppe: 2

Kørestolbrugere
Pga. beredskabsreglerne kan kørestolsbrugere ikke købe billetter online.
Kørestolsbrugere skal derfor bestille billetterne på mail.
Mailen skal indeholde navn, adresse, postnummer, postdistrikt, telefonnummer, samtlige ønskede forestillinger, og hvor mange billetter, der ønskes til hver forestilling.
Bestil her
Billetter og faktura bliver fremsendt på mail.

Vejledning til bookning online. Tryk her

 

 

 

  • Date: 04/08/2021
  • Categories: De næste forestillinger