Et Dukkehjem

Klassiker

Producent:  Det Kongelige Teater
Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen. Mikkel Arndt og Sofie Torp
Instruktør: Anna Balslev
Hjemmeside: www.kglteater.dk
Fotograf: Klaus Vedfelti
Scenografi og kostumer: Jonas Fly

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere i København i 1876. I dag er fortællingen om Nora fortsat aktuel.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han, og dermed også Nora, står ved karrierens og samfundets øverste trin. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv, men nu må tage skæbnen i egne hænder.

I dag fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker, eller tror, man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun har levet på en illusion.

Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner, mennesket satte/sætter op for sig selv.
Et Dukkehjem er en forestilling om de krav, et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde, der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det medfører.

Forestillingsomtale:

Se skuespillere fortælle om stykket. Tryk her

Introduktion
Forestillingen indledes med en introduktion, hvor Rikke Rottensten stiller spørgsmålet: ”Hvorfor kan vi ikke lade Nora gå? Hvorfor bliver hendes valg ved med at interessere os”.

Rønne Theaters Café
26 Onsdag den 21. oktober 2020 kl. 18.00 i Caféen.
Tilmelding nødvendig, da der er begrænset plads.
Baren vil være åben ½ time før foredraget starter

 

UDSOLGT

Opføres på Rønne Theater.
06 Onsdag den 21. oktober 2020 kl: 19.30
Varighed: 90 minutter.
Prisgruppe: 1

Kørestolbrugere
Pga. beredskabsreglerne kan kørestolsbrugere ikke købe billetter online.
Kørestolsbrugere skal derfor bestille billetterne på mail.
Mailen skal indeholde navn, adresse, postnummer, postdistrikt, telefonnummer, samtlige ønskede forestillinger, og hvor mange billetter, der ønskes til hver forestilling.
Bestil her
Billetter og faktura bliver fremsendt på mail.

Vejledning til bookning online. Tryk her

UDSOLGT

 

 

  • Date: 10/20/2020
  • Categories: De næste forestillinger