Den Gerrige

Klassiker

Producent: Folketeatret /Turné
Medvirkende:Kristian Holm Joensen, Mads Reuther, Mette Horn, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Kristian Boland, Sofia Cukic og Troels Malling.
Instruktør: Geir Sveaass
Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz
Scenograf: Marianne Nielsson
Hjemmeside: www.folketeatret.dk
Fotograf: Gudmund Thai

Den Gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed martrer ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til altid at spare: ”Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis?” Harpagon er en frygtelig gnier, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn Cléante er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valère, som holder sin formue hemmelig, mens han – for at være nær Elise – gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal – uden medgift – afsættes til en velstående, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke.

Scenen er således sat for en vild forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni, og for at få lov til at gifte sig med dem, de elsker.

Og i ’Den Gerrige’ ender det selvfølgelig med, at de rette får hinanden, og at Harpagon forbliver gift med sine penge. Han tager ikke ved lære, og derfor må han gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Molière skrev Den Gerrige i 1668, og den blev opført i København i 1772. Stykket var, som alle Molières komedier til stor inspiration for Ludvig Holberg, og det er et af Molières hyppigst spillede og mest relevante komedier. 

Forestillingsomtale:
Se uddybende omtale af “Den Gerrige”, samt oplysninger om Molière og hans tid. Tryk her

Opføres på Rønne Theater.
05 Søndag den 11. oktober 2020 kl: 19.30
Forestillingen spiller med pause.
Prisgruppe: 1

Kørestolbrugere
Pga. beredskabsreglerne kan kørestolsbrugere ikke købe billetter online.
Kørestolsbrugere skal derfor bestille billetterne på mail.
Mailen skal indeholde navn, adresse, postnummer, postdistrikt, telefonnummer, samtlige ønskede forestillinger, og hvor mange billetter, der ønskes til hver forestilling.
Bestil her
Billetter og faktura bliver fremsendt på mail.

Vejledning til bookning online. Tryk her

UDSOLGT

 

 

  • Date: 10/10/2020
  • Categories: De næste forestillinger