Romantica

  • Familie-drama af Kirsten Thorup

Producent: Team Teatret i Herning.
Instruktør: Keld Appel.
Medvirkende: Anne Nøjgard. Torben Larsen, Peter Vincent, Malle Klixbüll, Uffe Kristensen.
Foto: Fra brochuren

»Prometeus i saksen« handler om en toppolitiker på ministerplan, som efter et uheldigt radiointerview

Team Teatret er egns-teatret i Herning og har i de senere år taget temaer op på deres repertoire, som diskuteres i det samfund, vi lever i.

»Romantica«, hvor titlen skal forstås ironisk, handler om de overflødiggiorte, dem der ikke mere er plads til i produktionen.

Den arbejdsløse Frans har efter lang tids ledighed fået et job på et beskæftigelsesprojekt, og han går i gang med en arbejdsprøvning, der strækker sig over 3 måneder.

Frans lever sammen med Mona, som gennem hårdt arbejde ved hjemmesyning forsøger at opretholde en økonomisk uafhængighed for sig selv, for Frans og for deres fælles barn.
Familien er ikke, hvad man i gammeldags forstand ville kalde fattig, men de ligger under gennemsnitsfamiliens levestandard, og det giver anledning til en såkaldt fattigmandskuller, 80’ernes kultursygdom.

Stykket får en blodig afslutning, og det spilles så utrolig godt af de 5 skuespillere, som på små 2 timer viser os den lille families kampe og svagheder.

Stykket går meget tæt på de pågældende mennesker, og det er en meget intens kommentar til de dramaer, vi kan læse om i aviserne hver dag. Det er måske et hårdtslående stykke; det går lige på problemerne og giver os indsigt i en dagligdag, som vi bedre forstår, når vi ser den med rigtige levende mennesker på scenen fremfor at få den som en kommentar i TV-Avisen eller i dagbladene.

Det er et meget gribende stykke, og man går ikke uberørt fra denne forestilling.

Romantica

Opføres på Rønne Theater.

Søndag den 16. december 1984 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1