Populærmusik fra Vittula

Musikforestilling

  • Varme saunaer og brændevin, kolde gymnastiksale og ”råcknråll mjosik”!

  • Barok humor, følsom historie

Producent: Svalegangen i co-produktion med ”Teatret”
Af: Mikael Niemi
Dramatiseret af: Kristian T. Erhardtsen
Iscenesættelse: Hans Rønne
Scenografi: Gitte Baastrup
Medvirkende: Thomas Corneliussen, Thomas Guldborg Madsen, Mogens Pedersen og Marie Dalsgaard
Foto: Fra brochuren.
I den lille by Pajala langt oppe i Nordsverige på grænsen til Finland vokser den rolige dreng Matti op i tresserne. Kvarteret, hvor han bor, bliver i folkemunde kaldt Vittula – en hyldest til kvindernes frugtbarhed – fordi her er så mange børn. Byen er et kulturelt ingenmandsland, hverken svensk eller finsk, men fuld af stolte traditioner som bjørnejagt, brutal armlægning, langtidsophold i kogende saunaer og sanseløst druk. En by, hvor voldsom mistro til alt udefrakommende er enorm.

Mattis venskab med den spontane dreng Niila blomstrer i takt med hormonernes rasen, og teenagerlivet bliver en realitet. De to venner drømmer sig væk fra den lille by og mod en verden fuld af fantasifulde rejser. De drømmer ikke mindst om den nye og revolutionerende Rock’n Roll – som f.eks. kan bruges til at imponere pigerne i byen…

Sammen med ”Teatret” kaster Svalegangen sig ud i at genskabe Mikael Niemis succesroman som en musikforestilling med fire alsidige skuespillere på rollelisten. Sammen udgør de romanens store persongalleri i en fortættet og morsom fortælling om, hvordan den moderne tid kun langsomt indfandt sig på landet. Med en blanding af skrammelrock og en fabelagtig, barok humor fortælles den kærlige følsomme historie om transformationen fra følsom dreng til voksen mand.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst – Garantiordningen for Voksenteater.

 Så mange så forestillingerne:   171

KØB BILLETTER

Populærmusik fra Vittula

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 23. oktober 2009 kl: 19.30

Varighed: 2 timer med pause.

Prisgruppe: 2