Jeppe på Bjerget

Klassisk komedie

  • af Ludvig Holberg

Producent: Det Danske Teater
Instruktion: Alex Ther
Scenografi: Rikke Juellund
Bearbejdelse: Niels Brunse
Medvirkende: Ole Thestrup, Charlotte Munksgaard, Jacob Weble, Ken Vedsegaard, Ninna Cederholm, David Rousing, Peder Holm Johansen, Thomas Corneliussen
Foto: Det danske Teaters arkiv
I årene 1722 – 25 skrev Ludvig Holberg en række komedier til det nyoprettede teater: Den danske Skueplads, der lå i Grønnegade. På det tidspunkt forelå der så godt som ingen skuespiltekster på dansk. Her blev Ludvig Holberg en nøglefigur. Allerede inden udgangen af 1722 havde han under pseudonym fået opført fem stykker på teatret i Grønnegade.

Komedierne, som blev skrevet i årene 1722 – 25 skulle blive nogle af hans mest elskede og berømmede. Blandt disse var historien om Jeppe på Bjerget – om bonden, der får på puklen af sin kone, drukner sine sorger i flaskens dyb og ender i baronens seng – en position han i øvrigt forvalter uendeligt dårligt uvidende om, at han er et stakkels offer for baronens drengestreger.

Jeppe på Bjerget er en sand klassiker – den er tidløs og rummer bestandigt stor aktualitet, menneskekundskab og uvurderlig underholdningsværdi.

 Så mange så forestillingen:  301

Jeppe på Bjerget

Opføres på Rønne Theater.

Torsdag den 15. februar 2007 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1