Et Dukkehjem

Klassisk drama

  • Ibsens Et dukkehjem med Maibritt Saerens som Nora

  • Et kig ind gennem ”den fjerde væg” i stuen

Producent: folketeatret.dk
Af: Henrik Ibsen
Scenografi: Nicolaj Trap
Instruktion: Frederik Arntzen Neergaard
Medvirkende: Maibritt Saerens, Ole Lemmeke, Frank Thiel, Christian Mosbæk og Merete Nørgaard.
Foto: Fra brochuren.
Et dukkehjem udfolder sig gennem de sidste tre døgn af et ægteskabs forlis og – ikke mindst – en kærnefamilies opløsning.

Ved stykkets begyndelse er alt fryd og gammen. Det hele fungerer, som det skal for den lille familie med far, mor og tre børn: Gælden er ved at blive betalt af, og alt peger i retning af en lovende fremtid. Alt ånder fred, ro og fordragelighed – lige indtil drømmen om lykken med ét bliver knust at virkeligheden.
På ægte ibsensk vis lurer problemerne lige under overfladen. Fortidens væmmelige ansigt banker på. Nora befinder sig i dyb krise. Hun har for år tilbage forfalsket en underskrift for at sikre sig penge til sin mands sygdomsforløb.
Som stykket skrider frem, er der ingen vej ud af løgnen, og alle sandheder må se dagens lys.

Med Et Dukkehjem ændrede Ibsen teatret for altid. Det var det moderne gennembrud på teatret, og publikum var i chok over slutningen.
Siden er Nora gået fra hus og hjem mange gange over hele verden, og det må vist siges at være temmelig kontroversielt selv den dag i dag.

Maibritt Saerens , som vi kender som Krønikens ”Søs” og statsministerfrue i Livvagterne fortolker folketeatret.dk’s nye Nora.

 Så mange så forestillingerne:   292

Et Dukkehjem

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 21. december 2009 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1

(Reumertbilletter)