En folkefjende

Klassisk af Henrik Ibsen.

  • Henrik Ibsens mesterlige, trinvise afsløringer og fejende replikkunst.

Producent: Det Danske Teater
Forfatter: Henrik Ibsen
Instruktion: Lars Knutzon
Scenografi: Birgitte Mellentin
Oversættelse: Astrid Daugaard
Medvirkende: Søren Spanning, Nis Bank-Mikkelsen, Nastja Arcel, Beate Bille, Peder Holm Johansen, Flemming Sørensen, Frank Rubæk, Henrik Larsen, Rasmus Haxen.
Foto: Fra brochuren.

Scenen er sat for et sammenstød af dimensioner, når sandheden skal besejre løgnen i Ibsens revsende og højaktuelle drama fra 1882. Trods sin skarphed i både tone og tema bevæger En folkefjende sig på komediens kant, og der er rig mulighed for at nyde Ibsens mesterlige, trinvise afsløringer og ikke mindst hans fejende replikkunst.
Alt ånder fred i den lille norske kystby. Brødrene Thomas og Peter Stockmann tilhører det gode borgerskab og er henholdsvis læge og borgmester/politimester. Sammen har de lagt mange kræfter i byens store stolthed og attraktion, kurbadet. Da Thomas opsøges af en række patienter med ensartede symptomer, får han en slem mistanke om, at noget er gruelig galt på kurbadet. Og ganske rigtigt – vandet er forurenet. Som læge og som menneske ser Thomas det som sin moralske forpligtelse at fortælle byens borgere sandheden, men broderen slår bak. Hans politiske karriere kommer før folkets sundhed.

Lars Knutzon iscenesatte med stor succes ”Vildanden” i sæsonen 02/03.

 Så mange så forestillingerne:  294

En folkefjende

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 12. november 2004 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1