Elverhøj

Ren komik og musik

  • Men tonen er lav

Producent: Figaros
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen.
Instruktør: De medvirkende i samlet flok
Hjemmeside: www.figaros.eu
Fotograf: Figaros.

Den onde Grev Walkendorf forbytter to børn for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. En bondekone får mod betaling den lille Elisabet i pleje, men en aften forlader hun Elisabet ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi og tager barnet med sig hjem.

I dennes fattige hytte opdrages den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete. Hun udvikler sig til en smuk jomfru, og rygterne sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der forelsker sig i hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det! Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: “Vel er jeg ikke Cæsar, og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea.”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres kraftigt med ekstra musik og upassende komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en vis kendt forbryderbande blander sig i handlingsforløbet.

<strong>Anmeldelser:</strong>
Pressen skrev blandt andet:
”Siden de sidste års muntre forestillinger ”Mestersangerne paa Møllegaarden” og ”Piraterne fra Penzance ” tager Figaros med deres nye forestilling et markant skridt fremad, når det drejer sig om helstøbthed.”

FORESTILLINGEN UDSAT TIL 30. NOVEMBER 2020 KL. 19:30
På baggrund af Statsministerens udmelding om forlængelse af lukning af institutioner, skoler, teatre mv. må vi hermed meddele, at teaterforestillingen fra Figaros ”Elverhøj” er aflyst tirsdag den 28. april 2020.

Forestillingen spilles mandag den 30. november kl. 19:30.

DEN BILLET DU HAR LIGE NU, ER GYLDIG TIL FORESTILLINGEN

Kan du ikke bruge din billet, kan du få den refunderet på Rønne Theater Billetsalg, når Billetsalget kan åbnes igen.

Elverhøj

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 28. april 2020 kl: 19.30

Varighed: 2 time med pause.

Prisgruppe: 1