Driving Miles

Musikfortælling

  • En slags roadmovie for teatret

Producent: Parkteatret
Medvirkende: Skuespiller: Hans Henrik Clemensen. Anders Malta: Trompet. Zier Romme Larsen: piano. Cornelia Nilsson: Trommer. Rune Fog-Nielsen: Bas.
Instruktør: Vigga Bro.
Oversætter: Anna Bro
Hjemmeside: www.parkteatret.dk
Fotograf: Kirsten Hylager – og (Express Newspapers Miles davis)

Henrik Mankell, Miles Davis, en skrothandler, en chauffør med en gammel Volvo, fire jazzmusikere og en skuespiller. – Det lyder som en mærkelig konstruktion, men der er en mening med galskaben.

Henning Mankell, den verdensberømte forfatter til Wallanderbøgerne, elsker Miles Davis’ musik, og han har forfattet historien, der bygger på virkelige hændelser.

Henning Mankell har skrevet historien om mødet mellem jazzlegenden Miles Davis og chaufføren Svein Åge Johansen, der lærer hinanden at kende under jazzfestivalen i Molde og bliver venner for livet. Skuespilleren og de fire jazzmusikere folder teksten ud på scenen.

Da Miles kommer til Molde bliver han hentet i lufthavnen af en limousine med Svein Åge ved rattet.
”Ved du hvem jeg er?” spørger Miles –”ja”, svarer Svein Åge.
”Kan du lide min musik? – ”nej” lyder svaret, kort og kontant.
Denne ligefremhed lægger grunden til et venskab. Miles bliver glad for at få et ærligt svar uden smiger og leflen. Det bliver til, at hver gang Miles kommer til Norge, kræver han Svein Åge som chauffør, og således udvikler deres venskab sig gennem årene.
Derved bliver forestillingen til en fortælling om det lykkelige møde mellem ’den jævne mand’ og kunsten.
Og samtidig en poetisk, dybt personlig og nuanceret hyldest til kunstens og musikkens kraft.

Forestillingen er støttet af Turnénetværkets Underskudsgaranti

<strong>FORESTILLINGEN AFLYST</strong>

På baggrund af Statsministerens udmelding om forlængelse af lukning af institutioner, skoler, teatre mv. må vi hermed meddele, at teaterforestillingen fra Parkteatret ”Driving Miles” er aflyst.
MEN gem jeres billet, for den kan bruges igen, hvis det lykkes for os at finde en ny dato. Hvis ikke det lykkes, eller hvis man ikke kan den dato, så vil Teaterforeningen refundere billetprisen.

Desværre lykkedes det ikke at finde en ny dato til forestillingen “Driving Miles”. Billetterne vil derfor blive refunderet.

Driving Miles

Opføres på Rønne Theater.

Lørdag den 2. maj 2020 kl: 16.00

Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause.

Prisgruppe: 4