Den russiske familie

Historisk drama

  • Af Vivian Nielsen

  • Et spil – om et spil om den russiske revolution, og hvad der kom bagefter.

Producent: foketeatret.dk
Af: Vivian Nielsen
Scenografi: Birgitte Mellentin
Instruktion: Ulla Gottlieb
På scenen: Pia Jondal, Henrik Lykkegaard, Sarah Gottlieb, Julie Carlsen, Anders Hove, Nis Bank- Mikkelsen, Frank Rubæk, Lotte Bergstrøm
Foto: Fra brochuren.
På et teater i Sct. Petersborg prøver et hold skuespillere på en forestilling om familiens indre splittelse og tragiske skæbne. En familie, hvor enkezarina Maria Feodorovna, den tidligere danske prinsesse Dagmar, står i centrum.

Historien tager fat, da den gamle Zar dør, og sønnen Nikolaj II skal overtage tronen. Den unge søn er slet ikke parat til det tunge job som Zar over et folk og et land, der er præget af splittelse, interne kampe, analfabetisme og overtro. Traditionen og den dominerende mor, enkezarina Maria Feodorovna, tvinger dog den tvivlende Nikolaj til at overtage tronen, og sådan besegles hele familiens skæbne.

Som prøverne skrider frem på scenen i St. Petersborg, trænger spørgsmålene sig imidlertid på hos skuespillerne. De står med rødder i det moderne Rusland og prøver at forstå datiden: Hvordan står det til i nutidens Rusland i forhold til zardømmets Rusland? Er problemerne for det store land overhovedet løst med revolutionen og henrettelsen af zarfamilien, eller gentager historien sig blot under en anden enevældig faderfigur. En faderfigur der bruger nationalismen som magtmiddel til at samle og beherske det sønderlemmede land.

Vivian Nielsen fortalte sidste år om sin skribentvirksomhed på Rønne Theater. Hun er tidligere blevet udnævnt til årets dramatiker og tildelt en Reumert for sin forestilling ”Brandes”.

 Så mange så forestillingerne:   224

Den russiske familie

Opføres på Rønne Theater.

Onsdag den 24. februar 2010 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1

(Reumertbilletter)