Tilbagetog fra Moskva

Drama

  • Et psykologisk kærlighedsdrama

Producent: Landsteatret
Af: William Nicholson
Instruktion: Malte Claudio Lind
Medvirkende: Birthe Neumann, Kurt Ravn og Johannes Lilleøre
Foto: Fra brochuren.
Edward og Alice, som har været gift i næsten 34 år, begynder at opdage, at de enten er vokset fra hinanden eller på en måde aldrig har været rigtig sammen.

Edward er en mild og fjern historielærer besat af sin daglige ”kryds og tværs” og sin historiske lidenskab for Napoleons tilbagetrækning fra Moskva. Hans eneste ønske er, at Alice vil stoppe sine daglige angreb mod ham. Han ønsker at bevare status quo i deres ægteskab så meget som muligt.
Alice, derimod, ønsker et ”ægte ægteskab”; men hendes stadige desperate forsøg på at fremtvinge følelsesmæssige reaktioner fra Edward forårsager kun, at han trækker sig endnu længere væk fra hende. Det er derfor ikke ligefrem den store åbenbaring, at hendes handlinger har tvunget ham i armene på en anden kvinde. Men Alice nægter at give slip, nægter ikke at være elsket mere, nægter at finde sig i at være den forladte hustru. Hun kæmper en kamp for at få ham tilbage.
Mellem Alice og Edward står deres voksne søn i en ambivalent loyalitetsrolle.

Tilbagetog fra Moskva havde premiere på Broadway i 2004, hvor den blev nomineret til den ærefulde ”Tony Award” for bedste teaterstykke. Stykket har danmarkspremiere med Landsteatrets opsætning.

Alice og Edward bliver spillet af to af landets største skuespillere Birthe Neumann og Kurt Ravn, mens deres søn bliver spillet af det store talent Johannes Lilleøre.

 Så mange så forestillingerne:   239

Tilbagetog fra Moskva

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 1. marts 2010 kl: 19.30

Varighed: 2 timer og 30 minutter med pause.

Prisgruppe: 1