Til kamp mod dødbideriet

  • Ebbe Kløvedal Reichs store spil om Grundtvig.

Producent: Bådteatret.
Iscenesat af: Karlhelge Bohnsen.
Medvirkende: 2 musikere og 8 skuespillere. Bl.a. Maria Stenz og Kurt Dreyer.
Foto: Konstrueret.

Det er i år 200 års-dagen for Grundtvigs fødsel, og Teaterforeningen tager derfor dette store, folkelige spil om Grundtvigs livssyn op.

Bådteatret uropførte stykket i 1973. Siden er det blevet opført flere steder i Jylland – overalt med stor succes, idet forestillingen på overbevisende måde formidler Grundtvigs livssyn og den betydning, det har for os i dag. Bevæget af de voldsomme kriser Danmark har været igennem fra midten af 70’erne til nu – rent menneskeligt – har man skrevet stykket om til vor 1983-virkelighed.

Det bliver trods de alvorlige problemer, stykket tager op, en folkelig forestilling, der appellerer til noget hos os alle på begge sider af rampen. Grundtvigs liv handler om kærlighed. Det er en af de mest hug- og stikfaste ting, vi kan lære om af ham – og nu prøver vi igen. Med ham stukket ind imellem – for en sikkerheds skyld. Og vi gør det lige så folkeligt, festligt og mytologisk, som han gjorde det. Derfor skal publikum få lejlighed til at synge med på de i forestillingen indlagte sange og salmer bl.a. til Wevses melodier.

Grundtvig-spillet afvikles i samarbejde med alle oplysningsforbundene: AOF, FOF og LOF, der optager Grundtvigspillet som supplerende tilbud for samtlige tilmeldte til undervisningen i forbundene.

Bådteatret har lovet i god tid før forestillingen at sendes os tekstmateriale om Grundtvig.

Til kamp mod dødbideriet

Opføres på Åkirkeby-hallen.

Torsdag den 24. november 1983 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1

Unummererede pladser