Rhapsody

Moderne dans

  • et symfonisk digt om lidenskabens pris

Producent: Dansk Danseteater
Koreografi: Tim Rushton & Kim Brandstrup
På scenen: 6 dansere
Foto: Henrik Stenberg

Rhapsody er skabt af to af landets mest prisbelønnede og kritikerroste moderne koreografer. Tim Rushton – kompagniets kunstneriske leder og 4 dobbelte Reumert vinder – og Kim Brandstrup den dobbelte Laurence Olivier vinder.

Danseforestillingen Rhapsody er som et symfonisk digt, hvor dansen i samspil med klassiske operaværker, beskriver lidenskabens pris.
Som moderne mennesker stræber vi efter perfektion. Vi vil være velfungerende, respekterede, vellidte og attråværdige – smukke og aktive mennesker med succes på alle fronter.
Men under perfektionens maske lever vores følelser og længsler deres eget, skjulte liv.
Vi viser dem kun sjældent – ja, ofte kender vi dem knap nok selv.
Pludselig bryder de igennem, når vi mindst venter det. Helt ukontrolleret og med en voldsomhed, der er i stand til at slå så dybe revner i vores ellers så perfekte liv.
Hvad er det for kræfter? Og hvorfor skjuler vi dem så godt?

Tim Rushton og Kim Brandstrup koreograferer hver sit værk til denne helaftensforestilling, hvor Dansk Danseteaters internationale dansere skaber et bevægende billede af hverdagens ensomhed, drømme og længsler.

Dansk Danseteater er toneangivende inden for den moderne dans i Norden. Kompagniet blev etableret i 1981, og siden koreografen Tim Rushton tiltrådte som kunstnerisk leder i 2001, har han skabt en ny, stærk profil og styrket kompagniet både nationalt og internationalt.
Gennemgående for alle aktiviteter er ønsket om at formidle stærke, følelsesmæssige danseoplevelser til publikum på et højt kunstnerisk niveau.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst – Garantiordningen for Voksenteater.

 Så mange så forestillingerne:   101

Rhapsody

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 3. februar 2012 kl: 19.30

Varighed: 1 time og 30 minutter med pause.

Prisgruppe: 3