Peggy Pickit ser Guds ansigt

Moderne kammerspil

Producent: Co-produktion mellem Teatret Svalegangen og Husets Teater
Oversættelse: Kristian T. Erhardsen
Iscenesættelse: Simon Boberg
Scenografi: Edward Lloyd Pierce
Dramatiker: Roland Schimmelpfennig
Medvirkende: Ken Vedsegaard, Marina Bouras, Jacob Weble og Susanne Storm
Fotograf: Henrik Ohsten Rasmussen

Rammen for Peggy Pickit ser Guds ansigt er noget, vi alle kan nikke genkendende til, nemlig parmiddagen. Dog med det tvist, at denne middag til fulde åbenbarer, hvor lidt man kan have tilfælles, selvom man mener, man er bedste venner.
To par mødes til middag efter seks års adskillelse. Det ene par, Liz og Frank, er blevet i de trygge vestlige omgivelser og har fået et barn – deres dårlige samvittighed over egen velstand gør, at de sender en del af deres overskud til de nødlidende i Afrika.
Det andet par, Carol og Martin, har derimod tilbragt de sidste seks år med at yde lægehjælp i Den Tredje Verden. De har til gengæld problemer i deres eget forsømte forhold uden børn.
Gensynet parrene imellem forløber derfor alt andet end fredeligt.
Parrene misunder paradoksalt nok hinanden, selvom det er tydeligt, at ingen af dem er lykkelige, og utroskab, livsløgne og skrøbelige eksistensgrundlag oprulles gradvist i løbet af middagen.
Idealisme og den perfekte familie viser sig at være en illusion; og hvordan skal man kunne redde verden, hvis man ikke engang kan redde sig selv?
Peggy Pickit ser Guds ansigt er et moderne kammerspil, der i visse passager undervejs leder tankerne hen på en “forkvaklet samliv”-klassiker som eksempelvis Hvem er bange for Virginia Woolf? Centralt i stykket står tematikken om menneskers manglende evne til at kommunikere med hinanden.

Forestillingen er skrevet af den tyske dramatiker Roland Schimmelpfennig, der er et af de største ikoner inden for nyere europæisk dramatik.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst – Garantiordningen for Voksenteater.

 Så mange så forestillingerne:   181

Peggy Pickit ser Guds ansigt

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 2. april 2013 kl: 19.30

Varighed: 1 time og 30 minutter uden pause.

Prisgruppe: 2