Kuk – Kuk Fallera

H.C. Andersen

  • en H.C. Andersen – Virus i 2 akter

Producent: Peter Larsen og Jerry Ritz Blom I samarbejde med Peter Ingemann
Manuskript: Jens Kløft og Hans Kragh-Jacobsen
Instruktion: Hans Kragh-Jacobsen
Kostumer: Julie Kyhl
Medvirkende: Peter Larsen
Foto: Fra brochuren.

Skuespilleren og komikeren Peter Larsen som H.C. Andersen look-alike?
Peter Larsen fremfører for fuld udblæsning sin inderste H.C.Andersen i en udgave, der sætter strøm til tandsølvet. Vi føres ind i digterens finurlige univers, en verden der tilsyneladende er befolket med de velkendte og folkekære figurer, der opholder sig i eventyrene. Men så går der virus i foretagendet. Virusen bliver bragt ind i eventyrverdenen af en ond og syntetisk figur, Cykliden. Hun påberåber sig at være Andersens ukendte oversete muse, som digteren elskede højt og begræd savnet af. Men da ingen vil kendes ved hende, skriver hun Kuk-Kuk Fallera-virusen, som på splitsekunder inficerer hele systemet.

Effekten er sønderlemmende.

Forestillingen vil gerne gøre grin med nogle af de vaneforestillinger, der hersker om vores store digter. Få husker vel i dag, hvor irriterende og selvoptaget han var, og vi vil ikke love, at der ikke langer ud efter den skamløse kommercialisering, der finder sted i forbindelse med at Odensedrengen fylder 200 år.

Helt i Peter Larsens ånd, vil publikum naturligvis blive indspundet i løjerne. Forestillingen opføres blot 4 dage før H.C. Andersens 200 års dag.

 Så mange så forestillingen:  303

Kuk – Kuk Fallera

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 29. marts  2005 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1