Kontrabassen

Musikkomedie

  • uudtalt forelskelse

  • bredspektret musikalsk univers

Producent: Anders Ahnfelt-Rønne
Af: Patrick Süskind
På scenen: Anders Ahnfelt-Rønne
Foto: Fra brochuren.

Feberstemning i orkestergraven på Operaen i København. Wagners operacyklus ’Ringen’ skal løbe over scenen – den største satsning endnu i Det Kgl. Teaters operahus på Holmen.
Hjemme i sin etværelses lejlighed er bassisten Jacob Guldborg ved at klæde om. Han drikker et par lyse pilsnere for at kompensere for det forventede væsketab, som ligger foran ham: Valkyrien og 5 timers intenst spil.
Jacob Guldborgs store problem er ikke Wagners mange kontrabas-noder, som ingen bassister alligevel nogensinde har været i stand til at spille. Hans store problem er den smukke sopran, Ann-Charlott Sandström, som han er forelsket i – dét ved hun ikke; men hun står dér oppe på scenen og medvirker i en stor karaktér-rolle i aftenens premiere.
Hvordan skal Jacob få fortalt hende om sin kærlighed? Han udtænker en desperat plan, der kan få katastrofale følger for Operahuset, for hans kolleger i Det Kgl. Kapel, for kronprinseparret i logen, for teaterchefen … og for ham selv.
Kontrabassen er et absolut ’must’ for alle der elsker teater og musik – med Rialto Teatret’s mangeårige chef Anders Ahnfelt-Rønne på scenen sammen med kontrabassen og klaveret.
Foruden et herligt drama får publikum masser af god musik fra Beethoven og Brahms til Gerswin og Duke Ellington.

“… fin, underspillet humor. Det er meget meget morsomt.” Nanna Boye
” Intenst, smidigt, skarpt, diskret og fuld af musik. Djævelsk organisk og rigtigt. Ingen påtagne fagter, virtuos nonchalance. Jeg gik derfra så opløftet og glad, som jeg ikke har været længe.” Ole Jorn

 Så mange så forestillingerne:   116

Kontrabassen

Opføres på Rønne Theater.

Søndag den 15. januar 2012 kl: 16.00

Varighed: 1 time og 40 minutter med pause.

Prisgruppe: 3