Idiotens historie

Drama

Producent: Teatret Møllen
Tekst: Hasse Alfredsons roman ”En ond mand”
Bearbejdelse: Ole Sørensen og Klaus Andersen
Scenografi: Gitte Kath
Komponist og musiker: Lars Rødbroe
Lys og teknik: Ove Schmidt og Lars Rødbroe
Systue: Elsebeth Hede
Instruktion: Ole Sørensen
Medvirkende: Klaus Andersen

 

Fabrikant og herremand Johan Höglund er en livsnyder og et magt-menneske, der tyranniserer alt og alle i sine omgivelser: Sin kone, sine børn, sine ansatte og hvem han ellers møder på sin vej.
Sønnen Alvar, der kæmper med sin skæbne som sin fars søn, fortæller den mærkelige historie om ”idioten”, der bor og arbejder på herregården. Deres skæbner væves sammen. De er modstandere, men udvikler også en solidaritet i undertrykkelsen fra fabrikanten.
Fabrikanten lader idioten gå for lud og koldt vand, og da han endelige forlader herregården og flytter ind hos en bonde i nabolaget, gør fabrikanten livet surt for bonden og hans familie. Hjulpet af englene fra Alvars billedbibel slår idioten til sidst fabrikanten ihjel.

Hasse Alfredsons roman ’En ond mand’ er bedst kendt for et af sine kapitler, der er filmatiseret som ”Den enfoldige morder”.

Klaus Andersen oplevede vi sidst på Rønne Theater i ”Laser og Pjalter” efteråret 2010.

Pressen skrev:
”..dette er Idiotens historie, og Idioten er slet ikke bare idiot. Hans enfold rummer store portioner poesi, og hans ømhed for andre, hans retfærdighedsfølelse, hans tårer, drømme, latter og stolthed bliver som en 100 watts pandelygte på den mørke sti.”
Børneteateravisen. Af: Janken Varden.

Opføres på Bornholms Højskole
12 Søndag den 20. november 2011 Kl. 15.00
Varighed: 60 min. uden pause

Prisgruppe: 4
Støttet af Kunstrådets Garantiordning

 Så mange så forestillingerne:   25

  • Date: 11/20/2011
  • Categories: Tidligere forestillinger