Groupie

Klassisk drama

  • Kan virkeligheden i virkeligheden opleves?

  • Overraskende, livsglad og varm!

Producent: Svalegangen
Af: Arnold Wesker
Oversættelse: Emmet Feigenberg
Iscenesættelse: Annabelle Rice
Scenografi: Gitte Baastrup
Medvirkende: Pia Rosenbaum og Ole Sørensen
Fotograf: Morten Fauerby

Svalegangen er stolte af at kunne præsentere Danmarkspremieren på Groupie skrevet af en af dette århundredes største dramatikere Arnold Wesker. Groupie er en overraskende, livsglad og varm skildring af mødet mellem to modne mennesker.

Efter at have læst billedkunstner Mark Gormans selvbiografi beslutter Matty Beancourt (en 59-årig kvinde, som har taget sit pigenavn tilbage) sig for at skrive til Mark. Hun synes, at hun har noget tilfælles med ham – de har nogenlunde samme alder og er opvokset i samme kvarter. Hans kunstnerliv virker dragende på hende, og hun føler sig forstået både som kvinde og som menneske. Efter en længere mailkorrespondance mellem Matty og Mark tager det hele en overraskende udvikling: Matty opsøger Mark. Men mødet med virkelighedens Mark er knap så flatterende, som den han præsenterede i sine mails. Den engang så berømte Mark er blevet dyster og indadvendt. Fordums succes er forsvundet, han er glemt af galleriet og har i det hele taget ikke styr på tilværelsen, som han ellers gav udtryk for i sine mails. Eller som hun havde forestillet sig. For i mødet mellem Matty og Mark afkræftes myterne. Begge ser de hinanden, som de er, og livsløgne afsløres.

Pia Rosenbaum, i 2009 Reumertnomineret for sin flotte præstation i monologen “Oscar og den lyserøde dame”(opført på Rønne Theater i sæsonen 2008-2009), spiller overfor Ole Sørensen, som vi sidst havde glæden af at opleve i ”Oskar” med Teatret Møllen. Annabelle Rice, der også stod bag “Oscar og den lyserøde dame”, iscenesætter med Groupie Arnold Weskers fantastiske tekst.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst – Garantiordningen for Voksenteater.

 Så mange så forestillingerne:   80

Groupie

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 4. april 2011 kl: 16.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 2