Den Indbildt Syge

Klassisk komedie

  • Kærlighed, forviklinger, forklædninger i et forrygende plot!

Producent: Folketeatret.dk
Af: Molière
Scenografi: Camilla Bjørnvad
Instruktion: Kim Bjarke
Medvirkende: Kristian Halken, Ditte Hansen, Charlotte Fich, Gordon Kennedy, Johanne Louise Schmidt, Martin Bo Lindsten, Kristoffer Fabricius, Lykke Sand Michelsen m.fl. I alt 9 medvirkende.
Fotograf: Gudmund Thai

Den Indbildt Syge er en tidløs komedie om alle tiders håbløse lægestand. Forviklinger, forklædninger og kærlighed er den recept Molière bruger i denne komedie om selv-bedragets anatomi.
Argan indbilder sig at være syg – men det er han ikke! Alligevel omgiver han sig med et ihærdigt panel af læger, der mod god betaling flittigt fortæller ham, at han er dødsens syg! Men det er dyrt at være hypokonder. For at få en gratis læge ved hånden forlanger han af sin datter, at hun skal gifte sig med en kedelig – men nyuddannet – læge. At datteren er forelsket i en anden, overser han helt og aldeles ved udsigten til altid at have en klystersprøjte i familiens nærhed!
Argans beregnende kone håber inderligt, at han snart vil dø af en af de mange sygdomme, han påstår at lide af, så hun kan arve hans formue.
Alt dette kunne ende rigtig skidt, hvis det ikke var for tjenestepigen Toinette, som med kløgt og intriger skaber forvirring til alles bedste. I den store finale – i et forrygende forklædningsnummer – sørger hun for, at alle onde hensigter kommer frem i sandhedens lys.

Kristian Halken modtog både i 2001 og 2003 Reumertprisen for bedste mandlige birolle.
Ditte Hansen (Bornholmerrevyer 2003-05).
Charlotte Fich (Rejseholdet).
Gordon Kennedy (Bornholmerrevyerne 2006 og 07 og ”Hulemanden”).
Johanne Louise Schmidt kan i denne sæson også opleves her på Teatret i ”Boblerne i Bækken”.
Martin Bo Lindsten i ”Glistrup”.

 Så mange så forestillingerne:   302

Den Indbildt Syge

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 19. april 2011 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1