En mand er en mand

  • Skuespil af Steen Kaalø.

Producent: Hvidovre Teater.
Iscenesætter: Morten Grunwald.
Medvirkende: Tommy Kenter.
Foto: Fra brochuren

Dette skuespil handler om en mand i 30’erne, der er kommet ud i store vanskeligheder.

Han er ingeniør, og en juleaften er han ude på den store druktur og falder i søvn og bliver låst inde i et restaurationslokale ved lukketid i selskab med en frodig philodendron.
Han hører til de bløde mænd: »Jeg er ingen voldsmand, jeg er en indvoldsmand, men den forholdsvis stille og rolige indvoldsmand af den næstblødeste type«.

Hans kone, Mette, kom en dag hen til ham, lagde sine arme om halsen på ham og sagde: »Jeg er blevet forelsket – i en anden mand!«

Hans verden er brudt sammen. fordi hans kone Mette hører til den moderne kvindetype – i 30’erne – som vil noget andet med sit liv.

Tommy Kenter, som er en stor komiker. har med denne glanspræstation demonstreret. hvor langt hans talent i virkeligheden rækker. Hans spil får det hele med, lige fra de store, larmende udbrud, inklusiv russer-dans, til de allermindste stilfærdige poetiske nuancer.

Til sidst finder han ud af det forfærdelige restaurationslokale gennem et tilfældigt vindue, og han får os, der er tilskuere, til at tro på, at han nu har fundet ud af, hvordan han skal leve sit liv. Som et symbol på denne fornyelse tager han den frodige philodendron med ud, fordi den også skal ud i den friske luft.

Skuespillet er overdådigt, det er Sten Kaaløs fantasi på højeste plan, og Tommy Kenter har aldrig været bedre end i dette énmandsteater.

En mand er en mand

Opføres på Rønne Theater.

Lørdag den 9. marts 1985 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst

Prisgruppe: 1