Den adelsgale borger

Klassisk komedie

  • af Molière

Producent: folketeatret.dk (Tidl. Det Danske Teater)
Af: Molière
Instruktion: Ebbe Knudsen/Lars Knutzon
Scenografi: Line Frank
Medvirkende: Lars Knutzon, Christian Damsgaard, Gordon Kennedy, Kristian Holm Joensen, David Rousing, Heidi Colding-Hansen, Susan A. Olsen, Anne O. Pagh, Charlotte Munksgaard
Foto: Fra brochuren.
Den adelsgale borger er et samarbejde mellem komponisten og danseren Jean-Baptiste Lully og komedieforfatteren Molière. Samarbejdet resulterede i en såkaldt ”Komedieballet”, hvor Molières komiske talent parredes med Lullys musikalske.

Forestillingen blev opført første gang i oktober 1670 for kong Ludvig 14. af Frankrig.
At man integrerede dans, musik og komik i én og samme forestilling vakte naturligvis opsigt, og inden længe blev den sælsomme blandingskomedie også opført for en begejstret offentlighed i Paris.

I Den adelsgale borger får vi fornøjelsen af Lars Knutzon både som instruktør og i hovedrollen som borgeren Monsieur Jourdain, der hovedløst følger aristokratiets tåbelige og de til tider absurd fjogede modeluner.

Den adelsgale borger er en typisk Molière-komedie – samfundssatirisk og drilsk over for bedsteborgerens flair for adelens staffage og former uden indhold.
Oplev et stort spillende og dansende skuespillerhold, som hver på eget instrument leverer forestillingens mange musikalske indslag og entreer.

 Så mange så forestillingen:   270

Den adelsgale borger

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 25. februar 2008 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1