Billederne synger

Opera for børn

  • en opera for børn på museum

Producent: Operaen i Midten i samarbejde med Den Ny Opera og Operakarrusellen
Libretto: Lars Oluf Larsen
Komponist og ved piano: Lars Fjeldmose, 3 gange modtager af årets komponistpris
Scenografi: Nina Schiøttz
Idé og instruktion: Pia Rosenbaum
Medvirkende: Stine Rosengren (sopran), Liv Oddveig Midtmageli (mezzosopran), Lars Oluf Larsen (tenor), Joachim Knop (baryton) og Johannes Mannov (bas)
Fotograf: Ole Mortensen

Susanne arbejder på kunstmuseum, hvor hun er assistent for direktøren. Hun går rundt i sin egen verden og drømmer om selv at blive en berømt maler. En dag beder den magtfulde museumsdirektør hende om at vælge et billede til udstillingen. Men kan hun det?
Billederne synger – en opera for børn på museum er kunstarternes “crossover”, hvor maleriets storladenhed og sangens følelsesmæthed går hånd i hånd i denne nykomponerede opera om billedkunst og kærlighed. Kunstmuseet rummer de mange stærke visuelle fortællinger og vil kunne matche operaens kraftfulde udtryk. Et møde mellem kunsten for øjet og kunsten for øret.
Ved at skabe et sanse- og oplevelsesrum i museet indføres børnene på samme tid, på en kunstnerisk og pædagogisk måde, i billedernes og operaens verden.
Historien tager sit afsæt i tre malerier, nemlig Christian IV, malet af Abraham Wuchters i 1636; Zulma, et papirklip, skabt af Henri Matisse i 1950 samt J.F. Willumsens selvportræt fra 1933.
De tre, meget forskellige, billeder hører til hver sin epoke, hvilket også kommer til udtryk i operaens nykomponerede musik af Lars Fjeldmose.
Billederne bliver levende i forestillingen, og figurerne træder ud af rammerne. De synger og interagerer med de “rigtige” personer i en spændende og begivenhedsrig handling.
Til sidst, efter en sand tour de force, smelter det hele sammen i et fjerde og ”vildt” maleri.

Vi havde sidst fornøjelsen af Joachim Knop på Rønne Theater i End of the Rainbow (2011) og Lars Fjeldmose kender vi for sin mangeårige deltagelse som pianist for Bornholmerrevyen.

Operaen er for børn på folkeskolens mellemtrin og deres voksne.

 Så mange så forestillingen:   35

Billederne synger

Opføres på Bornholms Kunstmuseum Auditorium.

Søndag den 20. oktober 2013 kl: 11.00
Søndag den 20. oktober 2013 kl: 13.00

Varighed: 55 minutter uden pause.

Prisgruppe: 6

Unummererede pladser