BESAT

Dansk drama

  • Bornholmerkrønike

Producent: Bornholms Teater.
Medvirkende: Sarah Boberg, Sarah Juel Werner, Jesper Riefensthal, Tue Skovdahl Lunding, m.fl.
Dramatiker: Jesper Bræstrup Karlsen.
Instruktør: Jens Svane Boutrup.
Scenograf: Lisbeth Burian
Hjemmeside: www.bornholmsteater.dk
Foto: Anders Beier og Rønne Byarkiv.

‘BESAT’ foregår i tiden lige omkring afslutningen på II Verdenskrig og russernes besættelse af Bornholm. Vi er på en ø, hvor krigens afslutning fik et noget anderledes forløb end i resten af Danmark. Selve befrielsen blev forsinket i fem dage, da den lokale tyske kommandant kun ville overgive sig til en officer fra de vestlige allierede styrker – det skete ikke, og russerne bombede tyskerne til overgivelse. Efter deres ankomst var russerne ikke til sinds bare at forlade øen igen, og Bornholm var tæt på at havne på den forkerte side af jerntæppet.

I ’BESAT’ fortælles historien med afsæt i fire mennesker i et sommerhus. En mor og datter har søgt tilflugt for bombardementerne, og indenfor kort tid banker ikke bare en, men to, soldater på døren. En fra hver sin side. Begge er på flugt. Tidligere fjender kommer til at stå ansigt til ansigt, og lige pludselig er spørgsmål som skyld og uskyld, ofre og gerningsmænd ikke så enkle mere.

Jesper Bræstrup Karlsen er vokset op på Bornholm, og dermed specielt interesseret i øens historie. Samtidig er han en erfaren dramaforfatter, så mon ikke vi alle har meget at glæde os til.

Stykket er første del af en trilogi, hvoraf de to næste vil blive sat op i henholdsvis 2020 og 2021.

Billedet viser Kaptajn Holms hus i Damgade, som blev ramt af en russisk bombe. 5 mennesker mistede livet ved den lejlighed.

 Så mange så forestillingen:  266

BESAT

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 27. august 2019 kl: 19.30

Onsdag den 28. august 2019 kl: 19.30

Varighed: 2 time med pause.
Billetpriser inkl. gebyr:
Abonnement: A-150, B-130, C-115
Unge under 25: A-100, B-90, C-80