Sonetter

Kærlighedsdrama

  • frit efter Shakespeares kærlighedsdigte

Producent: Det Kongelige Teater
Iscenesættelse: Elisa Kragerup
Scenografi og kostumedesign: Palle Steen Christensen
Lysdesign: Jonas Bøgh
Medvirkende: Helle Fagralid, Maria Rossing, Johanne Louise Schmidt, Thomas Hwan og Peter Plaugborg
Fotograf: Miklos Szabo

Nu er der mulighed for – også på turné – at opleve den forestilling, der fik Dagbladet Informations anmelder til at skrive en ægte kærlighedssonet dedikeret til instruktøren i sin meget begejstrede anmeldelse.
Det Røde Rum har gravet i Shakespeares guldgrube af kærlighedssonetter og udvalgt de bedste til at fortælle om kærlighedens væsen.
Shakespeare kan, som få, beskrive de mangfoldige følelser, som findes hos den forelskede – fra den uskyldige, nærmest selvforelskede tilstand til de destruktive og sorte følelser, når forelskelsen forvandles fra længsel til jalousi og bedrag.

Reumertvinder Maria Rossing havde vi sidst fornøjelsen af på Rønne Theater i Den unge Werther’s lidelser (2011) og Årets talentprisvinder-2010 Johanne Louise Schmidt kunne vi nyde i Boblerne i Bækken (2010) samt i Indbildt Syge (2011). I 2010 modtog også Thomas Hwan Årets talentpris.

Pressen skrev:
”Sonetter – frit efter Shakespeares kærlighedsdigte er en sublim tour de force i ordets kraft og teaterkunstens svimlende muligheder.” ??????Jyllands-Posten
”Det er instruktøren Elisa Kragerup, der genialt, men også dristigt, har leget/ eksperimenteret/provokeret sig frem til det færdige resultat, hvor absolut intet slår fejl.” ??????Børsen

William Shakespeare
23. april 1564 – 23. april 1616

 Så mange så forestillingen:   136

Sonetter

Opføres på Rønne Theater.

Torsdag den 12. december 2013 kl: 19.30

Varighed: 1 time og 15 minutter uden pause.

Prisgruppe: 1