Som man behager

Shakespeare Klassiker

  • festlig komedie af William Shakespeare

Producent: Det Danske Teater
Instruktion og bearbejdelse: Vibeke Wrede
Scenografi: Louise Beck
Oversættelse: Pia Trøst Nissen
Medvirkende: Bolette Schrøder, Morten Nielsen, Donald Andersen, Lotte Bergstrøm, Jacob Weble, Helle Jensen, Lars Uhrenfeldt, Timm Mehrens, Ulver Skuli Abildgaard, Hans Henrik Clemensen, Maibritt Saerens, Anders Gjellerup Koch.
Foto: Fra brochuren.

Som man behager” er en af Shakespeares lyseste, mest levende og legesyge komedier. Komedien erklærer, at selve livet altid sejrer – over ondskab, misundelse og magtsyge. Alt tilgives, så det hele ender i bryllup og lykke.

Rosalinde er det sprudlende elskelige midtpunkt. Det er hende, der skaber legen mellem sandhed og bedrag, realitet og illusion.

Hun er blevet forvist fra hoffet til Ardenskoven, hvor hun opholder sig sammen med sin veninde Celia. For at være fri af kvindekønnets begrænsninger forklæder hun sig som mand. I skoven møder hun Orlando, som også er forvist, og nu starter legen.

Dette spil skal der en verdensmester til at håndtere, og Shakespeare gør det med et uudtømmeligt overskud. Livet i Ardenskoven tænder fantasien og giver plads til forrygende stemninger og mangfoldige skikkelser, der forelsker sig i hinanden på kryds og tværs.

 Så mange så forestillingen:  251

Som man behager

Opføres på Rønne Theater.

Søndag den 19. november 2000 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1