Sarah Bernhard

Melodrama i 2 akter

  • Anne Marie Helgers store succes fra Hofteatret

Producent: KulturKontakt.dk
Manuskript: Lars Andersen og Anne Marie Helger
Instruktion, scenografi og kostumer: Lars Andersen
Dramaturg: Helene Vindsmark
Skuespiller: Anne Marie Helger
Foto: Fra brochuren.

<strong>Forestillingsomtale og anmeldelser:</strong>

Pressen skrev: ”Sarah Bernhardt i Anne Marie Helgers spinkle skikkelse kommer ud over scenekanten – lige ud i hovedet på publikum. Helt uden filter.”
”Anne Marie Helger er simpelthen skøn og helt suveræn i rollen som Sarah Bernhardt. Om nogen er hun nok også den skuespiller, der har charme, talent og format til at tegne en så skarp skikkelse som Sarah Bernhardt – og samtidig give hende nuancer og rundhed.”

Den franske Sarah Bernhardt (1844 – 1923) var en af de til alle tider største skuespillerinder. Stykket er baseret på divaens egne erindringer og senere tiders biografier og udformet som en sceneisk fortælling om hendes liv i teatrets og berømmelsens tjeneste fortalt af Sarah selv.

Stykket er en hyldest til teatret. Sarah dedikerede sit liv til det, og teaterpublikummet fortjener at møde hende. Hun var en spektakulær, skøn, skrækkelig og meget kulørt kvinde. Hun gik målrettet efter berømmelse og stjernestatus og var hensynsløs, hvis nogen stod hende i vejen. Hun er arketypen på ”en rigtig primadonna”.

Stykket kan også ses som en kommentar til tidsånden i dag, hvor alle vil være stjerner. At stige til guddommelige højder er muligt, men det er ikke omkostningsfrit at lade sit eget ego blive altings omdrejningspunkt.

 Så mange så forestillingen:  302

Sarah Bernhard

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 6. oktober 2003 kl: 19.30

Varighed: 2 time med pause.

Prisgruppe: 1