Samlerne

Drama

  • bygger på en fantastisk historie om to brødre i New York

Producent: Svalegangen og Teatret Møllen
Af: Lotta Lotass
Oversættelse: Karsten Sand Iversen
Instruktion og scenografi: Gitte Kath
Komponist: Claus Carlsen
Medvirkende: Ole Sørensen, Bo Stendell Larsen
Foto: Fra brochuren.

Samlerne bygger på en sand og fantastisk historie om de to brødre, Homer og Langley Collyer. I 1909 flytter de ind i en herskabsejendom i det dengang fashionable Harlem i New York sammen med deres forældre.

Homer er uddannet jurist og arbejder som advokat, mens Langley, der er ingeniør af uddannelse, vælger en karriere som koncertpianist. Tilsyneladende er alt normalt, men på et tidspunkt går noget helt galt for de to…. Faderen flytter ud, moderen dør, telefon-, vand- og gasforsyningen bliver afbrudt, og huset forfalder. I 1940 viser Homer sig uden for huset for sidste gang. Han har forladt sit advokatjob og mistet synet. Langley forlader kun huset for at gå på natlige togter, hvor han henter mad, vand, aviser og andre fornødenheder på sin trækvogn. De to brødre vender verden ryggen.

Efter deres død forsøgte politiet med brækjern og økser at komme ind ad hoveddøren, men mødte kun en væg af sammenpressede aviser og gammelt møg. Da boet blev gjort op, kørte man 180 tons møg væk fra det forfaldne hjem.

Lotta Lotass er en af Sveriges førende dramatikere. Med Samlerne har hun skabt en fascinerende og bizar fortælling om sammenhold og forfald. Med sin formidable sans for komik, timing, sprogets musik og samfundets skæve eksistenser bringer Samlerne tankerne hen på absurde Beckett-klassikere som ”Venter på Godot”, ”Slutspil” og ”Glade dage”.

 Så mange så forestillingen:   103

Samlerne

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 28. januar 2008 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 2