HMS Pinafore

Operette/forviklingskomedie

• det hele sejler

Producent: Operaen i Midten og Figaros
Af: Usædvanlig frit efter Gilbert & Sullivans operette H.M.S. Pinafore
Scenografi og kostumer: Kirsten Victoria Lind
Idé og instruktion: Jakob Næslund og Hans Dueholm
Musikalsk ledelse: Allan Dahl Hansen
Medvirkende: Jakob Næslund, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen
Foto: Figaros

HMS Pinafore er en skør og skøn forviklings- og forvekslingskomedie tilsat godt med bølger og saltvand med en nonsenshumor og respektløs gøren nar af engelske traditioner, stolthed over flåden, klasseforeskellen og snobberiet. Alt dette, tilsat Sullivans vidunderlige og fornøjelige musik, ikke mindst den uforlignelige ”Admiralens Vise”, gør forestillingen til en rigtig perle.
Med kun 3 medvirkende på scenen, bag scenen og i orkestergraven til at synge og spille de store solopartier, agere søfolk, danse og skifte kulisser, udfordres de 3 herrer til at finde på nye og anderledes ideer (den oprindelige forestilling har 10 solister, stort kor og orkester).
Selv kalder de deres behandling af klassikerne for ”respektfuld respektløshed”.
Og de skifter kostumer, roller og tonearter, hurtigere end publikum når at blinke.
Fra admiralen Sir Joseph Porter til bøs Dick Dødøje over til forelskede Ralph Rackstraw, den ligeså forelskede Josephine, et kor af solide søfolk og ikke mindst den ældre heltinde Lille Forglemmigej. Det kommer der en helt særlig form for forestilling ud af. ”Komisk opera, opera-satire eller musikalsk stand-up af høj klasse”, har nogle anmeldere begejstret kaldt det.

Sidst Operaen i Midten og Figaros arbejdede sammen, var det Emil Reesen og Mogens Dams Farinelli der var på programmet (Rønne Theater 2009). Her skrev anmelderne blandt andet:
”Sådan skal det gøres! Det er tre drøncharmerende gutter at være i selskab med…. De kan deres kram” Jydske Vestkysten
”De tre medvirkende får gang på gang latteren til at bølge” Sjællandske Tidende
Figaros i samarbejde med Den Nye Opera underholdte os i 2012 med Maskerade – freden er forbi.

Derfor: Har De lyst til et rigtigt godt grin, skøn musik og pragtfuld sang så træk i sydvest og vaders, find søsygepillerne frem og nyd denne charmerende udgave af HMS Pinafore!

W.S. Gilbert og Arthur Sullivan var en britisk musikduo, som i slutningen af 1800-tallet sammen skabte flere operetter, nærmere bestemt 13, for The Savoy Theatre. Gilbert var forfatter og Sullivan komponist.

 Så mange så forestillingen:   238

HMS Pinafore

Opføres på Rønne Theater.

Onsdag den 2. oktober 2013 kl: 19.30

Varighed: 2 timer uden pause.

Prisgruppe: 1