Parasitterne

Drama

• En forrygende slyngelkomedie.

Producent: Folketeatret/turne præsenterer Vendsyssel Teaters produktion
Medvirkende: Hans Holtegaard, Susanne Heinrich, Sidsel Siem Koch, Hanne Laursen, Kresten Andersen, Jørgen Bing, Thomas Jacob Clausen og Francisca Bredahl Jensen.
Instruktør: Mogens Pedersen
Hjemmeside: www.folketeatret.dk
Foto : Benny Rytter

Parasitterne er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed, personificeret i mægler Gruesen og hans forsagte kone, Oline.
Gruesen er en skruppelløs bedrager og parasit, der snylter på enhver. Det får en amerikansk millionøse at føle, da hun lejer et værelse i ’familiære omgivelser’ i Gruesens rotteplagede ’Villa Vennely’. Her bygges der op til en forfærdelig historie, der ender ganske anderledes, end Gruesen havde tænkt sig.
Parasitterne er skrevet af Carl Erik Soya i 1929, men Vendsyssel Teater har flyttet historien op til nutiden, og man må spørge sig selv, om Soya har været synsk, når den økonomiske krise, den vestlige verden netop har gennemlevet, spejles så præcist i familien Gruesens handlinger. Både i parasitternes lille verden og i vores egen store, er kynisk og iskold grådighed årsag til katastrofer.

Introduktion
forestillingen indledes med et spændende foredrag af Rikke Rottensten om den lille guldalder i dansk dramatik, som 1930’erne var med bl.a. Soya, Kjeld Abell og Kaj Munk.
Rønne Theaters Café
23 Mandag 19. oktober 2015 kl: 18.00 – 18.45 i Caféen.
Tilmelding nødvendig, da der er begrænset plads.
Baren vil være åben ½ time før foredraget starter.

Hans Holtegaard fik en Reumert-nominering for rollen som Gruesen: ’En hustyran i mesterklasse’ skriver Henrik Lyding i Jyllands-Posten, og han opfordrer til, at forestillingen kommer på turné, og den opfordring tog Folketeatret heldigvis op.

 Så mange så forestillingen:  : 213

Parasitterne

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 19. oktober 2015 kl: 19.30

Varighed: 2 timer og 20 minutter med pause.

Prisgruppe: 1