Oscar og den lyserøde dame

Ny Dramatik

  • livsstærk historie, en stor lille fortælling

Af: Eric-Emmanuel Schmitt
Dansk bearbejdelse: Jesper Kjær
Iscenesættelse: Anabelle Rice
Scenografi: Trine Holtoug
Medvirkende: Pia Rosenbaum
Foto: Fra brochuren.
Oscar og den lyserøde dame giver svaret på, hvordan en historie om en kræftsyg dreng kan være livsbekræftende. Oscar er 10 år gammel og leukæmien har udset sig hans livsgnist som bytte. Der er kun kort tid til jul, men den besked, lægerne giver Oscars forældre, er så absolut ikke en gave. Han har kun få uger tilbage at leve i.

På børneafdelingen finder han trøst hos den lyserøde dame, Mamie Rose, der er sygeplejerske men også hospitalsklovn. Hun stiller ham et forslag: Lev hver af de næste tolv dage, som om hver eneste af dem var 10 år. Mamie Roses forslag giver pludselig den dødssyge Oscar mulighed for at nå at leve et helt liv og dø som en meget ung “olding”.
Oscar griber muligheden og lader sig også overtale til at skrive om sit liv til Gud. Som publikum oplever vi Oscars sidste tid, følger hans projekt og hører hans kommunikation med den guddommelige magt, han henvender sig til i sine breve. Hvordan kommer Oscars ”lange” liv til at udforme sig.
Bliver han tilfreds? Bliver han klog? Vil han dø mæt af dage eller livstræt? Og sætter han måske mere end blot sit eget liv i perspektiv?
Kan du lide Saint-Exupérys ”Den lille prins”, er der grund til at glæde sig til at følge den poetiske historie om Oscars sidste dage. Det er en stor lille fortælling for alle, som kan lide at grine og græde en smule, mens de bliver klogere på livet…

”Jeg vil ikke have publikum til at tænke som mig. Jeg vil have dem til at tænke med mig. Scenen er for mig et sted for filosofi udført i kød og blod. Og jeg er ikke bange for de store følelser”. (Eric-Emanuel Schmitt).

 Så mange så forestillingen:   63

Oscar og den lyserøde dame

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 6. februar 2009 kl: 19.30

Varighed: 2 timer med pause.

Prisgruppe: 2