Nøddeknækkeren

Musikteater

  • en musikfortælling

Producent: Henrik Koefoed, Bjarke Mogensen og Rasmus Kjøller
Tekst: E. T. A. Hoffmann (1776-1822), ”Nøddeknækkeren og Musekongen”
Musik: Pjotr Tjajkovskij til balletten ”Nøddeknækkeren”
Medvirkende: Skuespiller Henrik Koefoed og accordeonduoen MYTHOS (Bjarke Mogensen og Rasmus Kjøller)
Foto: Fra brochuren.

Henrik Koefoed og MYTHOS skaber julemagi om Nøddeknækkeren

E.T.A. Hoffmann (tysk forfatter 1776-1822) skrev i 1816 det dramatiske og mørke eventyr Nøddeknækkeren og musekongen, der ikke så meget er en historie for børn, men mere om børn og nogle mystiske hændelser ved juletid. I 1844 genfortalte den franske forfatter Alexandre Dumas den Ældre (1802-70) Hoffmanns gotiske historie Nøddeknækkeren i en noget blidere udgave, som han kaldte Nøddeknækkeren fra Nürnberg, og denne fortælling blev meget populær i samtiden.
I 1892 lavede den franske koreograf Marius Petipa (1818-1910) og den russiske komponist Pjotr Tjajkovskij (1840-93) på bestilling en ballet over Dumas’ historie. Nøddeknækkeren blev først senere og er stadig en af de mest berømte, elskede og oftest opførte balletter i verden.

MYTHOS er en klassisk accordeonduo bestående af Bjarke Mogensen og Rasmus Kjøller, som begge er født og opvokset på Bornholm, hvor de har spillet sammen fra barnsben, og begge er prisvindere i danske og internationale konkurrencer. De beviste klart deres virtuositet i Danmark, da de i 2011 vandt P2 Musiks Kammerkonkurrence. I maj 2011 havde MYTHOS koncert i Carnegie Hall.

Henrik Koefoed har fra 1991 været med i Ørkenens Sønner, hvor det groteske er fremtrædende. I 2010 var han på Rønne Theater som akkompagnatør og medspiller i stykket Souvenir. Sammen med medlemmer af Det Kgl. Kapel har Henrik Koefoed været fortælleren i Stravinskijs Historien om en soldat og Prokofievs Peter og Ulven.

Henrik Koefoed og MYTHOS har med denne forestilling indledt et fantastisk spændende, musikalsk samarbejde.

 Så mange så forestillingerne:   251

Nøddeknækkeren

Opføres på Rønne Theater.

Torsdag den 13. december 2012 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 2