Manden i Slangeskind

Drama

  • En moderne spændingsklassiker af Tennessee Williams

Producent: Hvidovre Teater
Forfatter: Tennessee Williams
Instruktion: Alexa Ther
Medvirkende: Karen-Lise Mynster, Marie-Louise Coninck, Mette Munk Plum, Puk Scharbau, Morten Kirkskov, Michael Lindvad, Kim Nørrevig.
Foto: Fra brochuren.

Manden i Slangeskind (Orfeus Descending) er en blændende fortælling om, hvordan to mennesker går deres undergang i møde, fordi de ikke kan overleve i en verden uden kærlighed.

Stykket er en moderne version af den græske kærlighedsmyte om Orfeus og Eurydike. I Tennessee Williams gengivelse er handlingen henlagt til en provinsby i sydstaterne.

Val Xavier en ung mand med en uvis fortid kommer iført slangeskindsjakke og med en guitar under armen til denne mørke sydstatsprovins. Han kommer som et lys fra himlen, især for den noget ældre Lady Torrence, som driver en café i byen. Men der hersker strenge regler, som ingen, og slet ikke en outsider som Val, må overskride.
Handlingen bevæger sig nu frem som i en kriminalroman. Med grotesk humor og stor grusomhed tegner Tennessee Williams et billede af en gruppe mennesker, hvor intriger og foragt driver to mennesker i afgrunden.

Manden i Slangeskind

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 23. september 1996 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1