Madame Butterfly

Opera

  • en kammeropera – synges på italiensk (forestillingen er ikke tekstet)

Producent: Det Kongelige Teater
Af: Giacomo Puccini
Iscenesættelse og scenografi: Guido Paevatalu (guidOpera)
Musikalsk ledsagelse: Kvintet af klaver, cello, klarinet, kontrabas og violin (hovedparten af musikerne er medlemmer af Det Kongelige Kapel)
Medvirkende: Anne Margrethe Dahl, Elsebeth Dreisig, Niels Jørgen Riis, Guido Paevatalu, Ingeborg Børch, Anders Jacobsson m.fl. ( I alt 9 medvirkende sangere fra Den Kongelige Opera + 1 barn)
Fotograf: Robin Skjoldborg

Madame Butterfly udspiller sig i Nagasaki i Japan omkring år 1900. Den fortæller på romantisk vis om et smukt kærlighedsmøde mellem en ung, uskyldig pige, geishaen Cho-Cho San (Butterfly) og en erfaren mand, den amerikanske løjtnant Pinkerton, og skildrer samtidig mødet mellem to fremmedartede kulturer – og en frygtelig samfundstragedie.
Puccini var allerede en af verdens mest populære operakomponister, da han i 1900 påbegyndte arbejdet med Madame Butterfly. Det eksotiske lå i tiden, og i mere end tre år studerede Puccini japansk kunst, musik, traditioner og kultur. Men operaen blev ikke en succes ved premieren på Teatro alla Scala i Milano. ”Jeg er blevet lynchet. Disse kannibaler lyttede ikke til en eneste tone,” skrev Puccini efterfølgende til en ven. Det var dog ikke en modtagelse, der var kommet for at blive – operaen er i dag en af de mest populære og mest opførte.

Madame Butterfly – en kammeropera er iscenesat af Guido Paevatalu, der kender operaen indefra gennem sin lange karriere som operasanger på Det Kongelige Teater, hvor han selv har medvirket i Madame Butterfly i flere forskellige opførelser. Fuld af overvældende melodisk opfindsomhed giver Puccinis mesterlige tragedie sangerne rig mulighed for at brillere med drama og udtrykskraft.

Vi havde i 2012 den store fornøjelse at opleve Anne Margrethe Dahl, Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu i Bornholms Teaters opsætning af La Traviata på Rønne Theater.

Før hver forestilling vil Guido Paevatalu introducere operaen for publikum.

Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini 1858 – 1924 Italiensk komponist, hvis operaer som La Bohème, Tosca, Madama Butterfly og Turandot er blandt de hyppigst opførte i standardrepertoiret.

 Så mange så forestillingen:   361

Madame Butterfly

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 27. januar 2014 kl: 19.30
Tirsdag den 28. januar 2014 kl: 19.30

Varighed: 2 timer og 50 minutter med 20 minutters pause.

Prisgruppe: 1