Laser & Pjalter

Bidende satire

  • Kynisme, korruption og kærlighed

Producent: Svalegangen i samarbejde med Teatret Møllen, Odsherred Teater & Teatret Fair Play
Af: Bertolt Brecht & Kurt Weill
Oversættelse: Niels Brunse
Iscenesættelse: Ole Sørensen
Scenografi: Gitte Kath
Kapelmester: Bent Lundgaard
På scenen: Klaus Andersen, Nils P. Munk, Connie Tronbjerg, Mei Oulund, Henrik Ipsen, Henrik Steen Larsen, Robert Parr, Bent Lundgaard og Marie Vestergård Jacobsen.
Fotograf: Morten Fauerby

Fire teatre kaster sig over Brechts og Weills udødelige, kulørte musical om sex, magt og kærlighed – både den ægte og uægte. En bidende satire over et dobbeltmoralsk samfund. I Laser & Pjalter er alle småforbrydere, der malker systemet. Her møder vi gangsterbossen Mackie Springkniv, der i al hemmelighed gifter sig med tiggerkongens datter Polly.
Men Mackie har “glemt” at fortælle, at han allerede er hemmeligt gift og endda med politikommissærens yndlingsdatter, Lucy, som han oven i købet også har gjort gravid. Og pludselig er Mackie en jaget mand uden nogen steder at gemme sig. For i en verden af luddere og lommetyve, plattenslagere og tiggere er alle til salg – selv ordensmagten.

Forestillingen giver mulighed for et gensyn med Klaus Andersen og Connie Tronbjerg fra sidste sæsons ”Oskar”. Henrik Ipsen er født og opvokset på Bornholm og er som skuespiller tilknyttet Odsherred Teater.

Bertolt Brecht (1898-1956) er en af 1900-tallets vigtigste dramatikere og teaterteoretikere og er desuden en fremragende lyriker.
Laser & Pjalter havde premiere i 1928 og er højdepunktet i samarbejdet mellem to af det 20. århundredes største musikdramatiske begavelser.
Kurt Weills melodier til Brechts tekster giver forestillingen en dobbelthed, som både er skarp og morsom.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst – Garantiordningen for Voksenteater.

 Så mange så forestillingerne:   205

Laser & Pjalter

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 22. oktober 2010 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1