Jord – Manden fra Tollund

Drama: Moderne Fortælleform

  • en poetisk og humoristisk forestilling

Producent: Meridiano Teatret
Instruktør, scenograf, komponist: Giacomo Ravicchio
Medvirkende: Elisabeth Befrits, Lars Begtrup, Jesper Dræby, Niels Grønne, Anne Kurtzweil, Elise Müller og Giacomo Ravicchio
Foto: Meridiano Teatrets Arkiv og brochuren.

I “Jord — Manden fra Tollund” har 1 Giacomo Ravicchio skabt en scenografi, der som en magisk æske, åbner låger til forskellige universer og skiftende tidsperioder.

Det er en poetisk og humoristisk forestilling og det er en smuk kærlighedshistorie.
Fortællestilen er filmisk med hurtige klip, temposkift samt spring i tid og rum.

<strong>Forestillingsomtale og anmeldelser:</strong>
Pressen skriver:
Fremragende scenekunst. Spændende teater i en moderne fortælleform og interessant scenografisk udførelse. Utrolig æstetisk billedrig oplevelse. Det ene spændende scenebillede afløser det næste i en kompleks historie, som på fascinerende vis rækker både bagud og frem i tiden.

Historien handler om en ung mand, der en tilfældig dag i maj 1950 ser et velbevaret lig fra jernalderen dukke frem fra sin grav i mosen. Et moselig der senere skulle blive kendt under navnet “Tollundmanden”.

Historien begynder på den sidste dag i dette årtusinde. En aldrende fotograf er på vej hjem til Danmark efter mange år i udlandet. Årsagen til hans hjemvenden er et brev. Han genoplever sin ungdom i 50’erne, og fundet af jernaldermanden i mosen.

Jord – Manden fra Tollund

Opføres i Bornholms Musikhus.

Fredag den 13. november 1998 kl: 19.30

Varighed: 1 time og 30 minutter uden pause.

Prisgruppe: 3