Jeg løber

Ny dansk dramatik

Producent: Det Kongelige Teater.
Medvirkende: Anders Juul.
Instruktør: Thomas Bendixen.
Hjemmeside: Kglteater.dk
Fotograf: Camilla Winther

Han løber, og han kan ikke stoppe igen. For midt i den sorg og det tab og den uretfærdighed, der rammer ham, åbner løbet sig til en tilstand, hvor han føler sig let og fri og stærk. Hvor han kan trække vejret.

Stykket ”Jeg løber” er nyskrevet dansk dramatik om en mand, der begynder at løbe en time efter, at han har slukket for sin kræftsyge 6-årige datters respirator på Rigshospitalet.

Jeg løber” handler om at løbe. Men det handler også om det privilegerede menneskes magtesløshed overfor en af vores samfunds største fjender, kræften. Endelig behandler det spørgsmålet om døden og sorgens rolle i et samfund, hvor vi ikke dyrker døden, men livet. Det privilegerede liv, som vi stræber efter, som vi løber efter.

Jeg løber” er inspireret af journalist Anders Legarth Smiths blog af samme navn i Politiken. Og med udgangspunkt i hans oplevelser og erfaringer, åbner forestillingen for spørgsmålet om, hvordan vi forholder os til livet med døden og sorgen. Eller hvordan vi ikke forholder os til det.

Anders Juul er den eneste medvirkende i denne forestilling af den talentfulde dramatiker Line Mørkeby. Anders  Juul er landskendt i rollen som den unge arkitekt Max i tv2 serien “Badehotellet”.

 Så mange så forestillingen:  123

Jeg løber

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 9. marts 2018 kl: 19.30

Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause.

Prisgruppe: 3