I Maltagliati – at synge et liv

Kammerspil på italiensk

  • mærk den italienske sjæl i sangen om et kvindeliv

  • se og duft en pastaret blive tilberedt

Producent: Teatret OM
Tekst: Beatrice Bugelli, uddrag af bogen ”Beatrice” af Paolo Ciampi, uddrag af ”Højsangen”, uddrag af Giacomo Leopardis digt ”Canto notturno di un pastore errante dell’Asia, Nâzim Hikmet, Halfdan Rasmussen og Sandra Pasini.
Oversættelse: Lene Waage Petersen
Scenografi, rekvisitter og kostumer: Antonella Diana
Musik: Hector Berlioz, Johannes Brams, Christoph Willibald Gluck, Sandra Pasini og italienske folkesange.
Co-instruktion: Ana Woolf
Radiostemme: Claus Johansen
Instruktion og medvirkende: Sandra Pasini
Foto: Teatret OM

En gammel kvinde står i sit køkken og tilbereder en pastaret, I Maltagliati, til en gæst. I løbet af en formiddag genoplever hun sit liv igennem sange. Forestillingen er bygget op omkring en række kraftfulde, italienske folkesange og andre sange, som på enestående vis formidler almindelige menneskers følelser, længsler og drømme. I sangene høres jævne menneskers stemmer, når de synger om det, vores liv formes af: Arbejde, kærlighed, kamp, fødsel og død.
Handlingen udspiller sig i to rum: Det fysiske rum, køkkenet, hvor der laves pasta, og hvor kvindens eneste selskab er en radio, og et erindringsrum, hvor vi oplever kvindens liv i flashbacks, åbne for tilskuerens egen fortolkning.
Sproget er ingen hindring – al tekst i radioen er på dansk, indtalt af P2-speaker Claus Johansen. Den italienske del af teksten formidles af Sandra Pasini gennem sang, så stemninger og følelser bæres af musikken. (I programmet er de poetiske sange trykt på både italiensk og dansk.)
”Selv om jeg ikke forstår italiensk, fik jeg alligevel det hele med … Jeg er meget fascineret af Sandra Pasinis stemme”

Birgit Faneskov, Teater for Alle:
”Musikken, hendes eminente kropssprog og fantastiske stemme, leder tilskuerne sikkert igennem et kvindeliv fortalt af en gammel kone, mens hun laver mad….Som forestillingen skrider frem, breder der sig en liflig duft af tomatsovs, og hun laver også den skårne pasta… på italiensk:I maltagliati.” Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 Så mange så forestillingen:   95

I Maltagliati – at synge et liv

Opføres på Kulturhuset FREM.

Fredag den 28. marts 2014 kl: 19.30
Lørdag den 29. marts 2014 kl: 13.00

Varighed: 50 minutter uden pause.

Prisgruppe: 3

Unummererede pladser