Helligtrekongers Aften – eller hvad man vil –

Klassisk komedie

  •  Shakespeares mest berømte komedie om kærlighed.

Producent: Det Danske Teater og Odense Teater
Dramatiker: William Shakespeare
Instruktion: Kim Bjarke
Scenografi: Marianne Nilsson
Medvirkende: Mette Maria Ahrenkiel, Bjarne Antonisen, Trine Appel, Peder Dahlgaard, Kit Eichler, Lars Knutzon, Lars Lønnerup, Mads M. Nielsen, Lars Simonsen, Søren Spanning, Mikkel Bay Mortensen og Lars Hjøllund.
Foto: Odense Teaters arkiv.

Der er den kærlighed, man længes og higer efter. Den kærlighed, der er indbildt og den, der er så uendelig stor. Komedien favner de attråede, de, der virkelig er forelskede, og de, som nok snarere er forelskede i forelskelsen.

Forveksling, forklædning og forvirring er uomtvisteligt en af Shakespeares største specialiteter, som han i den grad disker op med i Helligtrekongers Aften.

Scenen er sat for en sand komedie om kærlighed på mange niveauer, hvor alle er forelskede i alle; mænd i kvinder, kvinder i mænd og kvinder i kvinder. Komikken når sit absolutte højdepunkt, da den fordrukne storskryder Tobias Hikke og den kejtede og forskræmte Andreas Blegnæb i en berømt scene lurer den opblæste og fisefornemme hushovmester Malvolio til at bære gule strømpebånd.

Shakespeare når han er bedst: fyrige replikker, elegante ordspil, kun delvis skjulte hentydninger – og en evig erotisk undertone, ej at forglemme.

 Så mange så forestillingen:  298

Helligtrekongers Aften – eller hvad man vil –

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 11. april 2006 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1