Farlige Forbindelser

En moderne Klassiker

  •  barok-thriller om fransk adels rejse mod egen undergang

Producent:Det Danske Teater
Forfatter: Christopher Hampton
Instruktion: Vibeke Wrede
Scenografi: Karin Betz
Medvirkende: Ann-Mari Max Hansen, Morten Kirkskov, 40 Puk Scharbau, Thomas Bendixen, Susanne Storm, Rita Angela, Hanne Gelver.
Foto: Fra brochuren.

Dette er historien om den franske adels erotiske og dekadente rejse mod egen undergang. Vi befinder os i 1780 ‘erne — den eksplosive tid kort før den franske revolution.

Handlingen i denne barok-thriller udspiller sig i et univers af overdådige toiletter, bizarre parykker, hvidpudrede kinder, svulmende barme og løstsiddende kårder.

En fantastisk historie oprindeligt skrevet af franskmanden Choderlos de Laclos omkring 1880. Hans ambition i livet var at skrive noget utraditionelt og sensationelt, som vil give genlyd i verden. Man må sige hans ønske blev opfyldt.

Christopher Hamptons skuespil så første gang dagens lys hos The Royal Shakespeare Company i 1985, og er siden blevet spillet i hele Europa.
Blev filmatiseret i 1988 med Glen Close og Michelle Pfeiffer.

De to hovedpersoner er den elegante forførerske Marquise de Merteuil og hendes elsker gennem mange år, den lige så elegante og skruppelløse forfører Vicomte de Valmont. De to har et spil kørende om, hvem der kan gøre de fleste erobringer, og blandt Valmonts ofre er den unge Madame de Tourvel.

Farlige Forbindelser

Opføres på Rønne Theater.

Onsdag den 3. marts 1999 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 2