Egelykke

Drama

  • Kaj Munks drama om Grundtvigs store ungdomskærlighed

Producent: Det Kgl. Teater
Forfatter: Kaj Munk
Instruktion: Kim Bjarke
Scenografi: Kim Witzel
Medvirkende: Jens Albinus, Birgitte Simonsen, Benedikte Hansen, Nis Bank- Mikkelsen, Benny Poulsen, Helge Scheuer, Ida Dwinger m.fl.
Foto: Fra brochuren.

Den unge Grundtvig kom til herregården Egeløkke på Langeland for at være huslærer hos familien Leth. Her forelskede han sig i hu- sets frue, Konstance. Kærligheden var naturligvis en umulighed, og huslæreren måtte forlade pladsen i utide. Sådan fortæller traditionen. Ud af denne umiddelbart banale historie har Kaj Munk skabt et idédrama om den kærlighed, der forløser og forvandler, og han har givet sine ideer kød og blod i nogle utroligt levende mennesker.

Den fattige cand.theol. Grundtvig er en stor, kejtet bondedreng, da han ankommer og dumper ned i et miljø med mennesker, som han synes er rystende letsindige. Han er et oplagt bytte for de erotiske drillerier fra Konstance Leth og hendes veninde præstefruen.

Han falder med et brag og viser sig at rumme en lidenskab med en styrke, som kommer bag på kvinderne. Pludselig er Konstance fanget af det, hun selv har sat i gang. Legen er blevet alvor.

 Så mange så forestillingen:  212

Egelykke

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 16. oktober 2000 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 1