Dronningen af Malmø

Politisk Komedie

  • af Flemming Jensen

Producent: folketeatret.dk (Tidl. Det Danske Teater)
Af: Flemming Jensen
Instruktion: Vibeke Wrede
Scenografi: Marianne Nilsson
Medvirkende: Karsten Jansfort, Pia Jondal, Isa Holm, Christian Mosbæk, Martin Hylander Brücker, Thomas Voss, Laura Allen-Müller, Brian Kristensen, Michael Hasselflug
Foto: Fra brochuren.
En døende konge, en statsminister på randen af et nervøst sammenbrud, en kronprins, en spindoktor på overarbejde, en 24 års regel og en potentiel afrikansk kronprinsesse og kommende dronning – ja så er scenen sat for en komedie med stærke politiske undertoner.

Dronningen af Malmø er en politisk komedie, der til tider anløber det absurde. Panikken breder sig langsomt, men sikkert på Amalienborg ved tanken om et regentpar i eksil i Malmø, på grund af regeringens stramninger på udlændingeområdet. Statsminister, spindoktor og PET må tænke hurtigt for at redde monarkiet fra en konstitutionel krise.

Dronningen af Malmø er morskabsteater med indhold, når det er bedst. Stykket har fyldt Nørrebros Teater aften efter aften i efteråret 2006. Flemming Jensen har nybeabejdet og opstrammet forestillingen, som sendes på turné. Vibeke Wrede sidder også denne gang i instruktørstolen på en fuldtræffer fra Flemming Jensen. Vi husker hende fra iscenesættelsen af Spindoktor, som modtog Teaterforeningernes pris for årets voksenforestilling.

 Så mange så forestillingen:   303

Dronningen af Malmø

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 30. oktober 2007 kl: 19.30

Varighed: Ikke oplyst.

Prisgruppe: 2