Dødsfælden

Krimidrama

  • et stykke der er værd at slå ihjel for

Producent: Holbæk Teater
Af: Ira Levin
Oversættelse: Preben Neergaard og Charlotte Sass Mønsted
Instruktion: Peter Kunz
Medvirkende: Bente Eskesen, Jacob Teglgaard, Michael Moritzen m.fl.
Fotograf: Anders Hjerming

DØDSFÆLDEN er en klassisk amerikansk thriller, skrevet i 1978, hvor plottet skifter igen og igen. Man kan faktisk sige, at det er et teaterstykke i teaterstykket. DØDSFÆLDEN spilles i to akter med én dekoration og fem karakterer.
DØDSFÆLDEN har rekorden for den længst spillende thriller på Broadway og blev nomineret til Tony Award for Best Play.
I 1982 blev stykket til en stjernespækket film med bl.a. Christopher Reeve og Michael Caine.

Sidney Bruhl er en dygtig manuskriptforfatter, som ikke har haft en succes i mange år, hverken i karrieren eller i privatlivet. Da han læser første akt af et stykke af Clifford Anderson, en yngre forfatter og tidligere elev, beslutter han sig for at stjæle manuskriptet og slå ham ihjel.
Da Clifford besøger Sidney for at diskutere manuskriptet, stiller Sidney spørgsmål til Clifford, som leder tankerne hen på mord, og han myrder ham, mens Sidney´s kone Myra ser til i rædsel. Sidney tildækker Clifford´s døde krop med et tæppe, imens han overvejer, hvordan han kan tage æren for Clifford´s manuskript – og det er bare begyndelsen.

Stykket beskrives som “noget så ondt, at det inficerer alle, der rører ved det”.
I DØDSFÆLDEN har Ira Levin taget de grundlæggende elementer i thrillere og gyserhistorier: Mord, bedrag, uskyldig dialog med skjulte, skumle betydninger, uventede drejninger af begivenheder osv. Det er helt igennem godt gammeldags teater-håndværk!

Bente Eskesen modtog en Reumert for årets kvindelige birolle 2007..

Ira Levin
27. august 1929 – 12. november 2007. Amerikansk forfatter, der især er kendt for en række romaner, der er blevet filmatiseret med stor succes. F.eks. (Rosemary’s Baby, 1967/1968, roman).

 Så mange så forestillingen:   109

Dødsfælden

Opføres på Rønne Theater.

Torsdag den 27. februar 2014 kl: 19.30

Varighed: 2 time med pause.

Prisgruppe: 3