Cosi fan tutte

Barokopera

  • ”Cosi fan tutte” (”Sådan gør alle”)

Producent: Rønne Theater
Musik: Wolfgang Amadeus Mozart.
Libretto: Lorenzo da Ponta.
Premiere: Wien, 26. januar 1790.
Instruktør: Jonathan Miller, England
Dirigent: Manfred Honeck, Østrig
Sanginstruktør: Håkan Hagegård, Sverige
Orkester: Stockholms Barokorkester (26 musikere på originalinstrumenter)
Foto: Fra brochuren.

Rønne Theater kan i år helt ekstraordinært præsentere publikum for en operaopsætning af 3 internationale stjerner, Jonathan Miller, Manfred Honeck og Håkan Hagegård. Operaen er kulminationen på et længere forløb der startede i foråret, i Stockholm, med audition for de medvirkende sangere.

Mozarts sidste komiske opera, ”Cosi fan tutte”, er et muntert, grinagtigt indblik i den romantiske kærligheds veje og vildveje.

Operaen blev i sin tid angrebet for at portrættere troløse kvinder. Nogle af de første forestillinger blev sågar opfulgt af undskyldninger for det frivole plot.

Historien begynder i en Napolitansk café, hvor to unge mænd, Ferrando og Guglielmo, skændes med den ældre og mere skeptiske Don Alfonso, hvorvidt deres forlovede, søstrene Fiordiligi og Dorabella, nogensinde vil bedrage dem. Hjulpet af Despina, søstrenes stuepige, udtænker mændene en plan for at afprøve kvindernes loyalitet. De forklæder sig som soldater og frier til hinandens elskede. Ved forskellige kneb lykkes det at besejre de tøvende kvinder. Efterhånden som dybere følelser dukker op til overfladen, bliver bedragerne urolige over deres tossestreger. Da først bedrageriet bliver afsløret genforenes de fire. Men det forbliver et mysterium, hvem der danner par med hvem.

Jonathan Miller instruerede ”Cosi fan tutte” på Royal Opera House, Covent Garden, London, i 1995 i en co-produktion med Teatro dell Opera di Roma. Produktionen blev genoptaget i 1997 og sidst fremført på Covent Garden i 2001.

Operaen tilbydes i samarbejde med Rønne Theater og Opera Island Bornholm.

Forestillingen er støttet af: Nordisk Kulturfond; Wilhelm Hansen Fonden; Barbro Osher Foundation; Baltisk Uddannelsesø; m.fl.

Cosi fan tutte

Opføres på Rønne Theater.

Fredag den 13. september 2002 kl: 19.00
Lørdag den 14. september 2002 kl: 19.00
Søndag den 15. september 2002 kl: 13.00

Varighed: 3 timer og 15 minutter med pause.

Pris: A: 300 kr., B: 250 kr., C: 200 kr.

Uden for Abonnement