Klassiker
-
en klassisk komedie om kærlighed og indbildt travlhed
Producent: Folketeatret
Af: Ludvig Holberg
Scenografi: Camilla Bjørnvad
Instruktion: Kim Bjarke
Medvirkende: Henrik Koefoed, Cecilie Stenspil, Sofia Nolsøe, Sonja Oppenhagen, Nikolaj Bjørn-Andersen, Tom Jensen, Henrik Weel, Ole Thestrup, Søren Hauch-Fausbøll, Esben Dalgaard Andersen (i alt 11 medvirkende)
Fotograf: Gudmund Thai
Lisbeth er succesfuld og handlekraftig. Ansat i et konsulentfirma, mor til Atle, men pludselig forladt af manden. Så nu er livet ikke længere så perfekt. Eller det vil sige – det er det – bare på en anden måde. Et oprør ulmer i Lisbeth. Et oprør mod pædagogen, som altid skal give hende dårlig samvittighed, når pædagogen insisterer på, at hun er en “kl. 16”-mor – når Lisbeth nu ved, at hun er en “kl. 15.30”-mor! Eller mod manden, som hun så gerne vil være alt for. Eller mod damerne i stormagasinet. Damerne som fortjener en kugle for panden, fordi…. Fordi deres røv ser stor ud i de bukser!
En komedie som tematiserer den tendens, der for øjeblikket ses i skildringen af især kvinders selvopfattelse i dameblade såvel som på film og tv. Enhver kvindes drøm om at være den perfekte. Den perfekte kvinde, den perfekte mor, have det perfekte udseende, leve det perfekte liv.
“Kender du typen? ” kunne vi sagtens spørge i dag, men faktisk er Holbergs komedie om den stundesløse Vielgeschrei skrevet i 1723.
Desværre fører Vielgeschreis evindelige gøren og laden til, at kvinderne i hans hushold får kærlighedslivet i klemme: Hans giftesyge husholderske Magdelone kan snart ikke pudre sig yngre, og hans datter Leonora må ikke få sin elskede, fordi Vielgeschrei hellere vil have hende gift med en bogholder.
Den handlekraftige tjenestepige Pernille finder sig ikke i, at kærligheden ofres på denne skammelige vis; hun vil forhindre Leonoras tvangsægteskab og samtidig sørge for, at Magdelone får sig en mand.
Allieret med taskenspilleren Oldfux kender hendes opfindsomhed ingen grænser. Pernille udnytter Vielgeschreis svagheder, så han helt mister overblik og fodfæste. Da det hele når topmålet af vanvid og morskab, får intrigen en lykkelig slutning, hvor kærlighed og fornuft sejrer.
I Den Stundesløse viser Holberg sig fra sin mest vittige og skarpsynede side.
Rønne Theaters Café
Fredag den 2. maj 2014 kl. 18.00 – 18.45 i Caféen.
Tilmelding nødvendig, da der er begrænset plads.
Baren vil være åben ½ time før foredraget starter.
3.december1684-28.januar 1754, dansk-norsk forfatter.
Danmarks betydeligste komediedigter.
Så mange så forestillingen: 265
Den Stundesløse
Opføres på Rønne Theater.
Fredag den 2. maj 2014 kl: 19.30
Lørdag den 3. maj 2014 kl: 15.00 (Aflyst)
Varighed: Ikke oplyst
Prisgruppe: 1