Emil fra Lønneberg

Familieforestilling

Producent: Folketeatret.
Medvirkende: Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj, Tine Gotthelf, Lisbeth Gajhede, Christine Gaski, Siff Vintersol m.fl.
Kapelmester på scenen: Anders Ortman.
Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen.
Hjemmeside: www.folketeatret.dk
Fotograf: Gudmund Tai og Thomas Petri

”Eeeemil” råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted.

I folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen. Når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen, når Ida hejses op i flagstangen, når Kommandusen falder i Emils ulvefælde, når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maia, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og når alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om en skarnsknægt med hjertet på det rette sted dukker op, så står vores barndoms glæde ved historierne lyslevende for os igen. Og nye børn bliver heldigvis hele tiden indviet i det Lindgrenske univers.

I Lønneberg holdes der både sommer- og vinterfest i denne teaterudgave, som byder på nogle af Emils mest uforglemmelige skarnsstreger, sat ind i en legende og musikalsk ramme. Georg Riedels musik fra filmene om Emil er lagt i hænderne på et hold instrumentspillende skuespillere under ledelse af Anders Ortman, der også skabte det musikalske univers til Ronja Røverdatter og Peter Pan m.fl.

Ninette Mulvad har oversat og bearbejdet Astrid Lindgrens tekst og Nadia Nabil står for scenografien.
Det er en forestilling, som de voksne kan glæde sig ligeså meget til som børnene.

HUSK der er børnesæder på teatret, så også de små børn kan komme til at se godt.
Fra 5 år.

Forestillingsomtale og anmeldelser:

Se Folketeatret direktør Kasper Wilson fortælle om Folketeatret forestillinger i sæson 2018-2019.

Præsentationen af “Emil fra Lønneberg” er 3 min 20 sek. inde i videoen. Tyk her

Se et video-klip fra “Emil fra Lønneberg”. Tryk her

Emil fra Lønneberg
Anmelderne elsker Folketeatrets Emil fra Lønneberg og uddeler stjerner og rosende ord. Kom og besøg skarnsknægten Emil og alle de andre skønne figurer fra Lønneberg på Folketeatret.

******
Folketeatrets nye version er 100 % vellykket.
Kulturkupeen

*****
Emil fra Lønneberg hører blandt Folketeatrets allerbedste børneforestillinger, og kunne sagtens tåle at blive genoptaget i kommende sæsoner.
CPH Culture

*****
EMIL FRA LØNNEBERG er en herlig og hjertevarm familieforestilling og ikke blot et dejligt gensyn med en af børnelitteraturens superhelte. Den minder os også om, at skarnsunger med krudt i røven har været her til alle tider.
KOP Kultur

*****
Folketeatret i Nørregade præsenterer i denne sæson en Emil fra Lønneberg, som er moderne i sin tilgang, men samtidig har beholdt stemningen og humoren fra de kendte børnebøger af Astrid Lindgren.
XQ28.dk

*****
Skynd jer ind og se denne fængende familieforestilling.
Scenekanten

*****
Der er gode oplevelser både for børn og voksne i Emil fra Lønneberg – for de voksne måske ikke mindst at holde et øje på børnenes opslugte blikke på scenen, deres totale indlevelse og umiddelbare begejstring.
POV International

 Så mange så forestillingen:  298

Emil fra Lønneberg

Opføres på Rønne Theater.

Tirsdag den 29. januar 2019 kl: 18.00

Varighed: Ikke kendt.

Prisgruppe: 2