Elverhøj

Ren komik og musik

  • Men tonen er lav

Producent: Figaros/Den Ny Opera
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen.
Instruktør: De medvirkende i samlet flok
Hjemmeside: www.figaros.eu
Fotograf: Figaros.

Den onde Grev Walkendorf forbytter to børn for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. En bondekone får mod betaling den lille Elisabet i pleje, men en aften forlader hun Elisabet ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi og tager barnet med sig hjem.

I dennes fattige hytte opdrages den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete. Hun udvikler sig til en smuk jomfru, og rygterne sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der forelsker sig i hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det! Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: “Vel er jeg ikke Cæsar, og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea.”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres kraftigt med ekstra musik og upassende komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en vis kendt forbryderbande blander sig i handlingsforløbet.

Anmeldelser:
Pressen skrev blandt andet:
”Siden de sidste års muntre forestillinger ”Mestersangerne paa Møllegaarden” og ”Piraterne fra Penzance ” tager Figaros med deres nye forestilling et markant skridt fremad, når det drejer sig om helstøbthed.”

Opføres på Rønne Theater
27 Mandag den 30. november 2020 kl: 16.00
08 Mandag den 30. november 2020 kl: 19.30

Varighed: 2 timer med pause.
Prisgruppe: 1

Kørestolbrugere
Pga. beredskabsreglerne kan kørestolsbrugere ikke købe billetter online.
Kørestolsbrugere skal derfor bestille billetterne på mail.
Mailen skal indeholde navn, adresse, postnummer, postdistrikt, telefonnummer, samtlige ønskede forestillinger, og hvor mange billetter, der ønskes til hver forestilling.
Bestil her
Billetter og faktura bliver fremsendt på mail.

Vejledning til bookning online. Tryk her

UDSOLGT

Erstatningsforestilling.
Forestillingen erstatter den aflyste forestilling den 28. april. 2020.
Billetterne fra 28. april 2020 gælder stadig.
Forestillingen er uden for abonnement 2020-2021.

  • Date: 11/29/2020
  • Categories: De næste forestillinger