Elverhøj

Ren komik og musik

  • Men tonen er lav

Forholdsregler af hensyn til corona
Teaterforeningen Bornholm arbejder hele tiden på at leve op til de til enhver tid gældende restriktioner og krav fra myndighederne for at forebygge smitte med Corona.

For at imødekomme afstandskravene og udnytte Rønne Theater optimalt vil nogle billetter derfor blive annulleret.

Til denne forestillingen annulleres billetter, der er købt før 10.11.20.

Nye billetter og information om de aktuelle forholdsregler er blevet udsendt via mail. I bedes printe de nye billetter ud, hvis muligt.
De gamle billetter er ikke længere gældende.

De nye billetter vil ligge så tæt på de gamle pladser som muligt og i de grupper, som man har bestilt, således at man sidder sammen.

Hvis vi ikke har en mailadresse vil man blive kontaktet telefonisk (SMS eller opkald).
I de tilfælde hvor det ikke har været muligt at sende de nye billetter med mail, kan de fra torsdag den 12/11 afhentes i Rønne Theaters billetsalg, hvis de gamle billetter medbringes.

Læs de generelle Corona forholdsregler. Tryk her.

Producent: Figaros/Den Ny Opera
Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen.
Instruktør: De medvirkende i samlet flok
Hjemmeside: www.figaros.eu
Fotograf: Figaros.

Den onde Grev Walkendorf forbytter to børn for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. En bondekone får mod betaling den lille Elisabet i pleje, men en aften forlader hun Elisabet ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi og tager barnet med sig hjem.

I dennes fattige hytte opdrages den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete. Hun udvikler sig til en smuk jomfru, og rygterne sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der forelsker sig i hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Chr. 4 har befalet det! Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: “Vel er jeg ikke Cæsar, og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg: Jacta est alea.”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres kraftigt med ekstra musik og upassende komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en vis kendt forbryderbande blander sig i handlingsforløbet.

Anmeldelser:
Pressen skrev blandt andet:
”Siden de sidste års muntre forestillinger ”Mestersangerne paa Møllegaarden” og ”Piraterne fra Penzance ” tager Figaros med deres nye forestilling et markant skridt fremad, når det drejer sig om helstøbthed.”

Erstatningsforestilling.
Forestillingen erstatter den aflyste forestilling den 28. april. 2020.
Forestillingen er uden for abonnement 2020-2021.

 Så mange så forestillingen:  283

Elverhøj

Opføres på Rønne Theater.

Mandag den 30. november 2020 kl: 16.00
Mandag den 30. november 2020 kl: 19.30

Varighed: 2 time med pause.

Prisgruppe: 1

KØB BILLETTER
BILLETTER TIL KØRESTOLSBRUGERE

Vejledning til bookning online. Tryk her