King Lear

Klassiker

Producent: Teatret Møllen.
Medvirkende: Ole Sørensen, Thomas Clausen Rønne og musiker Julie Hjetland Jensen.
Instruktør: Hans Rønne.
Hjemmeside: www.teatretmoellen.dk
Fotograf: Søren Hasselgaard Skaanning

Shakespeares King Lear er skrevet et sted mellem 1603 og 1606. Sammen med Romeo og Julie og Hamlet er det Shakespeares mest spillede drama.
Temaet er magt. Magt, der gør blind, magt, der korrumperer og magt, der dræber al anstændighed i de mennesker, der bliver fristet af den. Altså et tema, der er ligeså relevant i dag, som det var for over 400 år siden.

Den gamle konge har besluttet sig til at trække sig tilbage og nyde livet på skift hos sine tre døtre. Han ønsker at fordele sit rige imellem dem, men hvordan skal han afgøre, hvem der skal have hvad?
Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham, hvem af dem, der elsker og agter ham højest. De to ældste døtre erklærer deres overvældende og uforbeholdne kærlighed til kongen, mens den yngste tager et ærligt forbehold, og så ruller lavinen.

Med både humor, leg, alvor og musik fortolker Teatret Møllen historien om King Lear i en medrivende forestilling fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed.

19 Fredag den 15. februar 2019 kl: 19:30
Varighed: 1 timer og 40 minutter med pause